„Делфини“ директно у четвртфиналу Казања

ПОТЕНЦИЈАЛНИ РИВАЛИ СРБИЈЕ У ЧЕТВРТФИНАЛУ СУ

САД, ИТАЛИЈА, КАНАДА ИЛИ БРАЗИЛ

        Ватерполисти Србије савладали су Аустралију 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) и пласирали се директно у четвртфинале Светског првенства у Казању.

        Србија је пре „кенгура“ надиграла Црну Гору и Јапан, па ће као првопласирани тим групе Д имати три дана предаха пред наставак такмичења у нокаут фази.

        После изједначеног првог полувремена, Аустралијанци доминирају у трећем периоду и са четири узастопна гола преокрећу на 8:6. „Делфини“ појачавају темпо у последњих осам минута те узвраћају истом серијом за победу.

        По два гола за Србију постигли су Филип Филиповић, Стефан Митровић и Милан Алексић, док су по гол дали Слободан Никић, Душко Пјетловић и Милош Ћук. Аустралију је са три гола предводио Арон Јангер, док је два постигао Свифт.

        Србији је за прво место био довољан и нерешен резултат, а победом са мање од три гола разлике оставила је Аустралију на другом месту у групи.

        „Кенгури“ ће у осмини финала играти против Јужне Африке, Црна Гора ће као трећепласирана у групи на Казахстан, док су потенцијални ривали Србије у четвртфиналу су САД, Италија, Канада или Бразил.

        Директан пласман у четвртфинале обезбедили су још Мађарска, Хрватска и Грчка.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари