Д. Савић: Сви ватерполисти имају шансу за ЕП

ЗВАНИЧНО, ТИМ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА СЕ ЗНА 15. ДЕЦЕМБРА,

НЕЗВАНИЧНО ТО СЕ РАДИ ПРЕД ПРВУ УТАКМИЦУ

Дејан Савић

        ДЕЈАН Савић никог не фаворизује. За селектора светских и европских првака сви ватерполисти имају шансу да се нађу међу 13 одабраних на ЕП од 10. до 23. јануара у Београду. Трофејни кормилар ће тим за спектакуларни шампионат у „Комбанк арени” саопштити тек када заврши припреме у Атини са Грцима.

        - Званично, тим је требало да се зна још 15. децембра. Али, незванично то се ради пред прву утакмицу на шампионату. Имамо 19 играча на припремама, свако има своју шансу, свако ће имати прилику да се наметне. Сви су једнаки, а после Атине, 6. јаунара саопштићу тим - истиче Дејан Савић.

        Да ли спрема неко изненађење у екипи то само зна кормилар Србије. О томе сада избегава да говори, а сматра да су три недеље, ипак, довољне да се екипа припреми за Шампионат на којем јури треће узастопно, укупно седмо европско злато.

        - Све репрезентације су у истом положају. На турниру ћемо видети која ће селекција бити психолошки спремнија. У односу на „летње припреме”, сада ће акценат бити на игри, радићемо на тактичко-техничким стварима. Нормално, нећемо запоставити ни физички део припрема, а за то су задужени Владимир Павловић и Александар Јаник - истиче Савић.

        „Делфини” су од петка у Барселони, где вежбају са Шпанијом. Савић није ни забринут што играчи долазе из шест лига: српске, мађарске, италијанске, шпанске, турске и румунске.

        - То зна свака генерације, а реч је о прикључку клуб - репрезентација. Сви су играчи шампиони, професионалци, имају ту копчу, тако да мислим да нећемо имати никаквог проблема. Верујем да су сви у форми и да ће репрезентација Србије бити онаква каква јесте - уверен је Савић.

        Припреме у Шпанији и Грчкој помоћи ће ватерполистима да код куће не буду под великим притиском.

        - Притисак ме не занима. Ми смо ти који себи стварамо притисак који би требало да нас само још више мотивише. Шпанци и Грци нам враћају само гостопримство, јер је ватерполо такав спорт да се све ради на принципу реципроцитета. Вероватно је то сада добар тренутак и гледаћемо свим силама да то искористимо - истиче Савић.

ГОЦИЋ: СВЕЖИ ЗА БЕОГРАД

        Ккапитен Живко Гоцић сматра да ће за три недеље успети да се спреме за ЕП.

        - Сви долазимо из јаких клубова, тако да не морамо специјално да радимо на физичкој спреми. Стручни штаб ће нас освежити и покушаћемо колико је могуће да темпирамо форму за ЕП. Једва смо чекали да се мало дружимо, да будемо заједно, мислим да имамо довољно времена да поновимо оно што смо радили у последње време и припремимо неко тактичко изненађење - истиче Гоцић.

У „АРЕНИ” 8. ЈАНУАРА

        Монтирање базена у „Арени” почеће 27. децембра. Ватерполисткиње и ватерполисти први ће, 8. јануара, тренирати у пливалишту на којем ће се одиграти ЕП. Остале селекције амбијент „Арене” осетиће дан касније.

        Иначе, LEN је објавила термине тренинга, а 16 мушких и 12 женских селекција вежбаће на „Ташмајдану”, „11. априлу” и Републичком заводу за спорт.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари