Андрија Прлаиновић: Да се што пре уиграмо...

НАША СЕЛЕКЦИЈА ШАМПИОНАТ ОТВАРА У НЕДЕЉУ (10. ЈАНУАРА, 20.30) СА ХРВАТСКОМ

Андрија Прлаиновић

  • Ватерполисти Србије крећу у петак у Шпанију на припреме за Европско првенство 2016. које ће се играти у београдској „Комбанк арени“

        ВРЕМЕ није савезник ватерполистима, који верују да ће бити прави на ЕП од 10. до 23. јануара у Београду. „Делфини“ у петак путују у Барселону на седмодневне припреме са Шпанијом, а први су у базен скочили звезде Про Река: Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Душан Мандић.

        Квартет европског првака имао је на Кошутњаку једночасовни пливачки тренинг. Остали су синоћ имали обавезе у Лиги шампиона, у којој је наш првак на Бањици одмерио снаге са мађарским ОШЦ. Данас их очекују прегледи у Републичком заводу за спорт.

        - Физички смо сви спремни, јер долазимо из клубова у којима се ради добро и који играју јака такмичења. Зато се надамо да неће бити проблема на физичком плану. Уосталом, шампионат је усред сезоне и нема превише времена за подизање физичке спреме. Видећемо и шта је осмислио стручни штаб - каже Андрија Прлаиновић.

        Европски и светски шампиони ће осим у Шпанији, вежбати од 2. до 6. јануара у Атини са Грцима.

        - Најважније је да се што пре подсетимо ранијег рада, уиграмо, јер од СП у Казању нисмо били заједно дуже од три дана. Добро је што ћемо радити са Шпанцима и Грцима, јер овде, нарочито у Београду, немамо оптималне услове за припреме. А и добро је што ћемо уочи Шампионата избегнути притисак - подвлачи Прлаиновић.

        Наша селекција шампионат отвара у недељу (10. јануара, 20.30) са Хрватском, која је на десетодневним припремама у САД.

МАЂАРИ БЕЗ ТАНДЕМА

        Селектор Мађарске Тибор Бенедек за ЕП не рачуна на прекаљене асове Норберта Мадараша и Мартона Сивоша. Није позвао ни голмана Солнока Атилу Декера, а у репрезентацију је вратио искусног Габора Киша. Бенедек је подвукао да Мадараш и Сивош остају у конкуренцији за ОИ 2016. у Рију.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари