Вања Станковић узела сребро на Грен слему

СРПСКА РЕПРЕЗЕНТАТИВКА ЗАРАДИЛА $20.000, АЛИ НИЈЕ КРИЛА РАЗОЧАРАЊЕ ШТО ЈОЈ ЈЕ ИЗМАКЛО ЗЛАТО

   Драган Јовић и Вања Станковић

        Репрезентативка Србије у теквондоу Вања Станковић освојила је сребрну медаљу на Грен слем турниру у Кини у категорији до 49 килограма.

        Станковићева је на старту била слободна као носилац, затим је победила Хрватицу Кристину Томић, да би у полуфиналу била боља од Иранке Нахид Кијаничанден на златан поен.

        У финалу се састала са Кореанком Сохуим Ким од које је изгубила 6:0. Српска репрезентативка је зарадила 20.000 долара, али није крила разочарање што јој је измакло злато.

        „Првенствено ми је драго сто сам уопште овде на једном тако престижном турниру где се такмиче само најбољи међу најбољима. Иако сам мало разочарана финалном борбом, задовољна сам резултатом и надам се да ће следећи пут бити још боље“, рекла је Станковићева.

        Исти дан борила се и Тијана Богдановић која је поражена у првој борби од исте Иранке коју је Станковићева савладала у полуфиналу.

        „Сезона нам је била баш дуга. Практично није било паузе, што је довело и до засићења, умора, повреда... Поред свега тога имати једно финале је сасвим у реду. Ово је добар почетак године за Вању и сигуран сам да ће се резултати тек низати. Тијана није била у свом елементу и изгубила је од јако добре Иранке коју је иначе победила на Универзијади. Ово је једно ново искуство за све који су учествовали. Нема кукања, поново у салу и све из почетка. Такав нам је посао“, рекао је тренер Драган Јовић.

        Гренд слем је нови турнир у теквондо свету и једини са високим новчаним наградним фондом - победник односи 70.000 долара, друго место „вреди“ 20.000, док трећепласирани осваја 5.000 долара.

        Олимпијска шампионка из Лондона 2012. Милица Мандић је наступила на премијерном турниру Гренд слем серије 30. децембра у Вусију, али је поражена у четвртфиналу од Туркиње Нафије Куш са 1:0. Наредни турнири су 13, 20. и 27. јануара.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари