Вања Станковић - са матурског на трон света!

СИМПАТИЧНА МЛАДА СПОРТИСТКИЊА О ОСВАЈАЊУ ПРВОГ НАЈСЈАЈНИЈЕГ ОДЛИЧЈА ЗА СРБИЈУ У ТЕКВОНДУ НА СП

Вања Станковић
 

        СВАКА нова година је нова прилика да ТК Галеб створи још једног шампиона. У 2017. из чувене Галебове школе на светску сцену отиснула се Вања Станковић (19). Талентована такмичарка се побринула да 26. јун не памте само у кући њене породице, већ и да заувек остане уписан у историји српског теквонда.

        У коферу из Јужне Кореје, Србији је донела прву златну медаљу са светских првенстава, због које је недавно награђена специјалним признањем ОКС.

        - То је био ударан термин за мене, јер сам после припрема у Грчкој, а пре одласка на СП, имала матуру - присећа се Вања Станковић. - Између тренинга сам тражила хаљину, нисам желела да пропустим тај догађај. Било је журбе, тренинзи два пута дневно, па увече на матурско вече, али драго ми је што сам све успела да постигнем.

        Симпатична млада спортисткиња радо из спортског одела ускочи у свечано.

        - Кад имам слободног времена, волим да се сређујем. Прија ми да се лепо обучем и нашминкам.

        Често су најбоље друштво за излазак управо колеге из клуба.

        - Дружимо се и ван тренинга. Одемо заједно на пиће, шалимо се и ван тих спортских тема, које су свакодневне. Сви смо пре свега пријатељи и веома дуго смо у клубу. Иако је индивидуални спорт, радујемо се сваком успеху и туђе медаље осећамо као своје.

        Светско злато је Вањи „наметнуло“ пријатне сцене, на које није навикла.

        - Дешава се да ме људи препознају на улици, иако то стварно нисам очекивала. Највише комшије или познаници из краја, зауставе ме па питају да ли сам ја „та“. Не осећам се популарно, али је баш леп осећај.

        Станковићева издваја три особине које су је довеле до крова света.

        - Упорна сам, тврдоглава и истрајна. Замишљала сам себе на постољу месецима раније, радила напорно и вредно. Веровала сам у успех и потпуно сам се предала том циљу.

        Непосредно после СП, Вања је остварила још један циљ - уписала је економију.

        - Завршила сам Спортску гимназију, тако да је ово потпуно ново за мене. Занимљиво ми је, покушавам да све ускладим са тренинзима. Мама и тата су економисти, кад ми нешто није јасно, могу у кући да добијем помоћ из прве руке - уз осмех је подвукла Станковићева.

ПРАЗНИЦИ УЗ ПОРОДИЦУ

        Припреме које је одрадила у Шпанији крајем децембра нису промениле њене планове за новогодишњу ноћ. - Са породицом ћу провести то вече, јер их баш дуго нисам видела. Заређали смо путовања, такмичења, недостају ми најближи.

КЊИГА МЕ ОПУШТА

        Кад није на татамију, Вања воли да буде уз књигу.

        - Још од основне школе нас је учитељица терала да читамо и тако сам то заволела. Читам некад кримиће, некад опуштајуће књиге. Искључим се из стварног света и упустим у књигу, то је нешто што ме опушта. Понесем књигу на такмичење или припреме, па се посветим читању у слободно време.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари