У суботу, 21. априла - 31. Београдски маратон!

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЈЕ БИЛО 7.000 УЧЕСНИКА ИЗ 70 ЗЕМАЉА, ПРЕМА НАЈАВАМА ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ БИТИ И ВИШЕ

        У суботу у Београду спортски празник!

        По 31. пут биће одржан Београдски маратон, који ће, према најави организатора, надмашити претходни по броју учесника маратонске (42 километра) и полумаратонске трке (21 километар) - прошле године их је било 7.000 из 70 земаља. Наравно, и ове године биће одржана Трка задовољства на 5 километара.

       „Други пут (у историји маратона) трчаће се на новој, атрактивнијој стази, тркачи ће четири пута прелазити Саву и учинићемо све да се Београд прикаже на нови, лепши начин. Потрудићемо се да маратон не утиче много на живот Београђана у негативном смислу а да им са друге стране донесе много бенефита“, рекао је градски функционер Дарко Главаш пре неколико дана.

        Због маратонске и полумаратонске трке биће измена у режиму саобраћаја, а највише проблема имаће становници Земуна и Новог Београда, којима ће најзначајнија комуникација бити аутопут.

        Траса којом иде маратон биће затворени за саобраћај од 9 до 16 часова, али ће се током трке, у складу са динамиком кретања учесника, на појединим деловима пропуштати возила.

        Овогодишњи Београдски маратон имаће још једну димензију захваљујући Иницијативи дигитална Србија, али и компанијама, међу којима је и Телеком Србија.

        Наше колеге из Телекома Србија, њих око 30, сваке године трчи на Београдском маратону. Иницијатива дигитална Србија, (Телеком Србија је један од оснивача Иницијативе) организује ове године заједнички наступ свих чланица на Београдском маратону.

        Очекује се учешће око 500 тркача из више компанија, чланица Иницијативе, а заједнички наступ има и додатни циљ - промоцију портала petlja.org - бесплатног портала за учење основа програмирања чији је програм усклађен са наставним програмом, за сада за 5. и 6. разред основне школе.

        Иначе, о осигурању учесника свих трка (Трка задовољства, полумаратонске и маратонске) бринуће, као и претходних пет година, осигуравајућа кућа Uniqa

        Такође, Uniqa осигурање ће 31. Београдском маратону дати посебан допринос кроз атрактиван пратећи програм организацијом музичког спектакла. Од „Лондона“ до Теразија биће организована музичка авенија, где ће подршку маратонцима давати трубачи, ди-џејеви и бубњари.

        На Бранковом мосту бубњари на челу са Драгољубом Ђуричићем бодриће тркаче приликом одласка на Нови Београд, али и у повратку како би им помогли да истрају у последњој и најтежој деоници маратонске и полумаратонске трке.

        Овогодишња новина је још један музички пункт са бубњарима на мосту на Ади.

       „Поносни смо што ћемо и у наредне три године бити део најмасовнијег покрета у Србији и  најпрестижнијег спортског такмичења. Као званично осигурање Београдског маратона, бринемо о сигурности свих учесника. Субота, 21. април је дан за мотивацију, вољу, остварење сна и нове успехе. Због тога ћемо и ове године подржати све такмичаре музичким програмом у оквиру Uniqa музичке авеније, и тако им пружити додатни подстицај да остваре што боље резултате. Надамо се да ће, због одличне атмосфере на улицама Београда, и број посетилаца бити рекордан” рекла је директорка сектора за маркетинг и ПР Uniqa осигурања.

ВРЕМЕ ИДЕАЛНО... ЗА ШЕТЊУ

        Недељко Тодоровић, метеоролог и искусни маратонац, најавио је лепо време за суботу - одлично за учеснике Трке задовољства, врло добро за полумаратонце, а претопло за маратонце, поготово оне спорије, јер ће се температуре кретати од 15 степени на старту, до максималне од 22 до чак 23 степена.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари