У Сочију и више од 100 свештеника пет великих светских религија

У ПРИОБАЛНОМ ДЕЛУ СОЧИЈА - ТРИ МЕЂУКОНФЕСИОНАЛНА ЦЕНТРА,

НА КРАСНОЈ ПОЉАНИ - СОБЕ ЗА МОЛИТВУ

         ТОКОМ зимских Олимпијских и XI Параолимпијских игара 2014. године у планинском и приобалном делу града Сочи биће отворени конфесионални центри и собе за молитву пет светских религија.

         „Више од 100 свештеника даноноћно ће дежурати и пружати духовну и психолошку подршку учесницима, гостима и посетиоцима Олимпијских и Параолимпијских игара у Сочију“ - саопштила је информативна служба градске администрације Сочија.

         У Олимпијском парку, који се налази у приобалном делу Сочија, радиће три међуконфесионална Центра, а у планинском делу на Красној Пољани - собе за молитву.

         „То ће бити конфесионални центри и собе за молитву пет највећих светских религија - хришћанства, ислама, јудаизма, будизма и хиндуизма“ - рекао је за телевизију Вести.ru један представник градске администрације.

         Изјавио је да ће се током одржавања Олимпијских и Параолимпијских игара у Сочију налазити представници православних организација, јеврејских заједница, будистичке традиционалне Cангхе, Централне духовне управе муслимана Русије, Савета муфтија Русије, католичких и протестантских заједница. Међутим, неће бити редовних масовних богослужења“ - истакао је саговорник телевизије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари