Тијана: Замишљам да певам химну на трону

У ЈАНУАРУ СЕ КВАЛИФИКОВАЛА ЗА РИО, У МАЈУ ПОСТАЛА ШАМПИОН ЕВРОПЕ, У АВГУСТУ ЋЕ НАСТУПИТИ НА ОИ

Милица Мандић, Тијана Богдановић и Драшко Јованов

  • Волела бих да ако будемо имали времена, у Рију, одемо да бодримо и остале спортисте из нашег тима, каже млада теквондисткиња док се спрема за ОИ

        ИМА само 18 година, а већ је показала да за њу границе не постоје. Име теквондисткиње Тијане Богдановић ће бити златним словима исписано на страницама историје српског спорта. Млада наследница Милице Мандић, која у стопу прати олимпијску победницу, донела је нашој земљи први пут најсјајније одличје на европским првенствима у теквондоу.

        - Додатан мотив је био освојити прво женско злато, али и прву медаљу за тим. Сви су били одлични, а доста наших је изгубило на златан бод, што показује да имамо добар тим и светлу будућност - осврнула се Тијана на целокупан успех који је направила репрезентација Србије (Мандићева сребро, а Драшко Јованов бронзу).

        Сви резултати које је остварила у 2016, доносе један закључак - да је ово њена година. У јануару је обезбедила место у авиону за Рио, у мају је постала шампион Европе, у августу ће једва пунолетна наступити на Олимпијским играма...

        - Бићу 8. носилац у Бразилу и тачно ћемо знати жреб и противнице, тако да имамо доста времена да се спремимо и направимо тактику.

        Боља припрема од тренирања са Милицом Мандић и тренером Драганом Јовићем вероватно не постоји.

        - Уз такав тим све је лакше.

        Какав је осећај певати „Боже правде“ на ОИ, најбоље може да јој опише колегиница из репрезентације.

        - Увек замишљам себе како певам химну на трону, то је највећа мотивација - открила је Тијана о чему мисли када затвори очи.

        Искуство са Олимпијских игара младих ће јој помоћи да се лакше снађе у Рију.

        - Наравно да је ово много већи, лепши и бољи догађај, са толико шампиона, тако га и замишљам. Волела бих да ако будемо имали времена, одемо да бодримо и остале спортисте из нашег тима.

        Богдановићева је веома млада упливала у шампионске воде, али себи не намеће превелика очекивања.

        - Баш зато што сам најмлађа немам велики притисак, знам да је испред мене још много година и много шанси.

        Због категорије у којој се такмичи (до 49kg), млада спортискиња мора да пази на килажу, па „слатки“ греси нису дозвољени.

        - Имам посебну исхрану преписану од Душка Илића и тако се храним, наравно ту нема слаткиша, али што се мора није тешко - подвукла је Богдановићева.

СТИЖЕ И У ШКОЛУ

        Професионална каријера не спречава Тијану да испуњава обавезе у Спортској гимназији.

        - Све што пропустим у школи надокнадим када се вратимо са турнира. Омиљени предмети су ми географија и психологија, коју сам имала само у другој години.

ПРЕСТАЛИ СМО ДА СЕ БИЈЕМО

        У једном тренутку сво четворо деце у породици Богдановић бавило се теквондом. Некада су „тренирали“ и у кућној атмосфери...

        - Старија сестра не тренира више. Престали смо да се тучемо, прошле су те године када смо превртале кућу наглавачке, сад је тај посао остао на млађој сестри и брату.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари