Тијана Богдановић „сребрна” на Ју-ес опену!

ДРАГАН ЈОВИЋ СМАТРА ДА ИМА ДОСТА МЕСТА ЗА НАПРЕДАК, АКЦЕНАТ ОВЕ ГОДИНЕ НА СП У КОРЕЈИ

        Тијана Богдановић (-53кг) освојила је сребрну медаљу на US Open, G2 турниру у Лас Вегасу! За олимпијску вицешампионку ово је први турнир после Рија.

        Тијана је на старту савладала Бразилку Лиму са 11:5, затим је била боља од Рускиње Кудрајшове 9:3, да би у четвртфиналу савладала Канађанку Браун 8:5. У полуфиналној борби је била боља од Кинескиње Ли 8:7, али је финална борба кренула другачијим током од очекиваног. Противница је трофејна Тајланђанка Вонгпата, иначе бронзана са ОИ у Рију у категорији до 49 килограма. Тајланђанка је овог пута била убедљива и славила је 24:7.

        - Прво такмичење после Олимпијских игара је прошло са сребрном медаљом. Задовољна сам резултатом, али не и финалном борбом. Борила сам се више пута са Тајланђанком, али изгледа да још увек нисам нашла право решење за њу. Ово је било још једно добро искуство за мене, и потрудићу се да анализирам своје грешке и следећи пут исправим то. Навијам за преостале такмичаре, очекујемо још медаља поред Серђиног злата и мог сребра - истиче Тијана.

        Драган Јовић сматра да има доста места за напредак будући да је акценат ове године на Светском првенству у Кореји.

        - Задовољан сам резултатом с обзиром на то да од Рија није радила ни један турнир. У финалу је било доста пропуста чему је сигурно допринела и временска разлика, односно џет лег. После четири тешке борбе на ред је дошла најбоља и ту се лоше завршило по нас.

        Следи анализа и надам се нови сусрет пре светског првенства - истиче Јовић.

        Осим Тијане борили су се и Марко Ђуричић (+87кг) који је на старту победио Гудмунсона са Исланда 14:9, док је у другом колу поражен од Нигеријца Исоуфоа, сребрног са ОИ у Рију, са 19:3. Нађа Савковић (-67кг), девојка која је прошле године освојила бронзану медаљу на светском јуниорском првенству, у првом колу је победила Порториканку Ховер са 7:6, али је већ у наредном поражена од Норвежанке Дингеланд 13:12.

        Другог дана турнира Серђа Стевић (-55кг) је освојила злато и то на првом турниру у јуниорској сезони. Млада и перспективна такмичарка, иначе златна са европског кадетског првенства прошле године, доказала је да је права наследница наших олимпијки.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари