Серена опет на путу

ИВАНОВИЋ У ОСМИНИ ФИНАЛА ПОБЕДОМ НАД СТИВЕНС

   ЊУЈОРК - Српска тенисерка Ана Ивано- вић пласирала се у осмину финала Отво- реног првенства САД у Њујорку, пошто је у мечу трећег кола победила Американку Слоун Стивенс у два сета - 6:3, 6:4.

   За пролазак међу осам најбољих, Ивано- вић ће играти против Американке Серене Вилијамс, која је у трећем колу победила Викторију Азаренку са 6:1, 7:6.

   Ивановић и Вилијамс до сада су се саста- јале два пута и Американа је добила оба меча.

   Дуел против Стивенс, 106. играчице све- та, Ана је играла са доста осцилација, али ипак није имала већих проблема да побе- ди.

   У првом сету, српска тенисерка је водила 5:1, а онда је дозволила противници да до- бије два гема заредом. Млада Американка имала је прилику и да се потпуно врати, јер је у деветом гему на Анин сервис води- ла 40:0, али је онда изгубила пет поена заредом, а тиме и први сет.

   И у другом сету Ивановићева је имала много успона и падова, па је после вођства од 2:0, изгубила три гема заредом, али је брзо реаговала и није дозволила 18-годи- шњој противници да меч уведе у трећи сет.

 

   Овом победом, Ивановић је одбранила бодове, јер је прошле године испала у четвртом колу. Да би сада остварила бољи резултат, против Серене Вилијамс мораће да одигра на много боље.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари