Победе Ђоковића и Типсаревића, Јовановскa поражена

НОВАК ПОБЕДИО ЧЕХА, ЈАНКО ЧЕКА ШПАНЦА А БОЈАНА НАСТАВЉА ТАКМИЧЕЊЕ У СИНГЛУ

         НОВАК Ђоковић победио је чешког тенисера Радека Штепанека са 6:3, 6:4, 7:5, док је Типсаревић био бољи од Француза Жилијена Бенетоа са 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.

         Ђоковић је рекао да је против Чеха одиграо најтежи меч на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије у тенису.

        “Ово је био најтежи меч до сада. Нисам очекивао да ће у трећем колу бити лако, поготово јер сам играо против тенисера који је носилац на турниру и налази се медју 30 најбољих на свету. Он је искусан играч“, рекао је Ђоковић после меча.

        “Штепанек воли велике мечеве, видели сте колико се забављао на терену, уосталом исто колико и ја. Веома је вешт, излази на мрежу, никада вам на исти начи не врати лоптицу. Због тога се разликује од осталих играча. Ово је био занимљив меч“, додао је први тенисер света.

       Ђоковић ће у осмини финала играти против бољег из дуела Швајцарца Станисласа Вавринке, 15. носиоца, и Американца Сема Кверија, 20. носиоца.

        Противник Типсаревићу у мечу за улазак у четвртфинале биће Шпанац Николас Алмагро који је победио Јиржија Јановица из Пољске са 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 6-1.

Јовановска поражена у дублу

         Бојана Јовановски и Мађарица Мелинда Цинк елиминисане су у другом колу дублова на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну. Јовановски и Цинк изгубиле су јутрос од јужноафричко-чешког пара Натали Грандин/Владимира Ухлирова са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:3.

         Јовановски у Мелбурну наставља такмичење у синглу. У суботу је очекује меч трећег кола против јапанске ветеранке Кимико Дате-Крум.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари