Новак добро отворио Вимблдон

ЂОКОВИЋ У ПРВОМ КОЛУ ПОБЕДИО ШПАНЦА

ХУАНА КАРЛОСА ФЕРЕРА У ТРИ СЕТА - 6:3, 6:3, 6:1

          НОВАК Ђоковић је добро почео овогодишњи Вимблдон. Толико добро да се може надати да ће му се „дан“ по „јутру“ познавати.

          Светски број 1. успешно је почео одбрану титуле на Отвореном првенству Енглеске у Вимблдону, пошто је у мечу првог кола победио Шпанца Хуана Карлоса Ферера у три сета - 6:3, 6:3, 6:1.

          У првом такмичарском мечу на трави у овој сезони Ђоковић је показао да је одлично припремљен и дуел против некада првог, а сада 38. играча света добио је веома лако, за нешто више од сат и по игре.

          Фереро је први направио брејк, у трећем гему првог сета и то је било све што је успео да уради. Српски тенисер је одмах вратио брејк, а потом још једном одузео противнику сервис и добио сет.

          Ђоковића је служио сервис и имао је 13 асова, уз три двоструке грешке, а после убаченог првог сервиса био је готово непогрешив и освојио је 83 одсто поена.

          Нападачку игру током сва три сета Ђоковић је крунисао са 34 винера, наспрам 15 Ферерових и у таквом односу снага 32-годишњи Шпанац није имао никакву шансу.

          У другом колу трећег годишњег грен слема Ђоковић ће играти против бољег из меча у којем се састају Американац Рајан Харисон и Лу Јен Хсун из Кинеског Тајпеха.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари