А сад, нек се припреме Немци...

ПОСЛЕ ВЕЛИКИХ УЗБУЂЕЊА ИПАК ПОБЕДА СРПСКИХ ТЕНИСЕРА

         ИАКО има две победе, Србији није загарантован пласман у финале пошто у последњем колу мора да добије Немачку (Томи Хас и Татјана Малек), која је забележила оба пораза, од Италије и Аустралије.

         У финале можемо и уколико изгубимо, али под условом да Италија (Скјавоне и Сепи) добије Аустралију.

         У првом мечу дана Ђоковић је одиграо испод свих очекивања пошто је прилично рутински поражен од Бернарда Томића (6:4, 6:4), тако да је на Ану пао сав терет досадашњег тока такмичења у Перту јер је само победа над Барти држала Србију у игри за прво место у групи и пласман у друго финале за редом на Хопман купу.

         Ана је на крају у потпуности оправдала улогу великог фаворита против младе наде аустралијског тениса, 16-годишње Барти, која је само у уводним гемовима меча била равноправан ривал данас јако расположеној, сигурној и прецизној Српкињи.

         Тако је на крају микс дубл одлучивао о победнику овог дуела. И пре почетка дубла било је јасно да ће далеко искуснији и старији Ана и Новак бити апсолутни фаворити у том мечу. Међутим, иако Томић и Барти никада нису играли заједно, пружили су сјајан отпор Ани и Новаку који су за тријумф морали да уложе велики напор.

         У првом сету су сви били изузетно сигурни на своје сервисе, а за предност Србије била је довољна нешто лошија концентрација Томића у петом гему, када је и направљен одлучујући брејк.

         Много ближе освајању другог сета били су Аустралијанци, који су повели са 4:2 после добијеног брејка на сервис Ивановићеве. Ипак, Ана се „искупила“ веч у наредном гему у којем је сјајним ритернима „сломила“ Барти, тако да је Србија ескпресно направила „рибрејк“.

         У наставку су Ђоковић и Томић били сигурни на своје сервисе да би опет „слаба карика“ у тиму Аустралије била млада Барти, на чији су сервис Ана и Новак у 11. гему успели да направе брејк и стигну на корак од победе. Аустралијанци се нису предавали па су они успели да направе „рибрејк“ и уведу други сет у „тај-брејк“.

         И у том делу игре било је доста узбуђења пошто су Томић и Барти губили са 4:2 и 5:3, спасили две меч лопте, и на крају успели да искористе четврту сет лопту и тако се изборе за супер „тај-брејк“, који се играо до десет освојених поена.

         Срећа је у том делу игре била на страни Србије (10:6) тако да су на крају Томић и Барти ипак морали да положе оружје пред Аном и Новаком у једном, можда и неочекивано узбудљивом и квалитетном микс дублу.

         “Данас је свакако био Анин дан. Она је најзаслужнија за ову победу и честитам јој. Био је ово сјајан меч, одлично смо се забављали на терену и морам да признам, пружили јако квалитетан тенис, од првог до последњег поена. И атмосфера је била на нивоу тако да ми је баш драго што сам се поново вратио овде“, рекао је Ђоковић после меча.

         “На моменте је било јако тешко, али и једнако забавно. Са Новаком заиста уживам да играм и драго ми је што смо добили један овакав дуел. Последњи дуел са Немачком одлучује, то је увек незгодно, али надам се да ћемо успети да победимо и прођемо у финале“,  додала је Ана.

         Србија дуел против Немачке игра у петак. У групи Б ће финалисту одлучити дуел између Америке и Шпаније.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари