Српски хокејаши на СП: Прво против Хрватске

РИВАЛИ ЕКИПИ ФРЕДА ПЕРОУНА ОСИМ ДОМАЋИНА, БИЋЕ И ШПАНИЈА, ХОЛАНДИЈА, ИСЛАНД И КИНА

Фред Пероун

        Хокејашка репрезентација Србије до 18 година од 24. до 30. марта учествоваће на Светском првенству Друге дивизије Б група коме ће домаћин бити Хрватска.

        Ривали нашим хокејашима осим домаћина Хрватске биће селекције Шпаније, Холандије, Исланда и Кине, а према систему такмичења првопласирана репрезентација избориће пласман у виши ранг.

        Селектор Фред Пероун одабрао је 22 играча, а боје наше репрезентације на овом првенству браниће: Анђелковић Василије, Драговић Марко, Илијин Душан, Манојловић Михајло, Маринковић Василије, Марковић Срђан, Машић Антоније, Мирков Петар, Митровић Игор, Младеновић Марко, Пејчић Лазар, Пејовић Немања, Рацић Андрија, Салом Давид, Савовић Кристијан, Стојсављевић Ђорђе, Суботић Срђан, Џорџ Таракан, Васић Бојан, Вдовић Страхиња, Врућинић Вељко, Вуковић Матија.

        „Задовољан сам и срећан свиме оним што сам видео током припремног периода“, почиње причу селектор Пероун и додаје:

        „Момци су дошли на окупљање добро припремљени. Многи од њих су стигли из иностранства и заиста су у топ форми. Гледали смо много видео материјала како бисмо што боље дочекали старт шампионата и верујем да ће све бити како треба када крену утакмице. Водимо много рачуна о детаљима, јер када дођу мечеви, управо ће те ситнице одлучивати о резултату. Имамо сјајну групу момака, одлично раде, атмосфера је сјајна и краси нас права енергија“, са много оптимизма у гласу констатује Пероун.

        Већ на старту шампионата селекцију Србије очекује дерби меч са Хрватском. Утакмица је на програму у суботу са почетком у 20 сати:

        „Ако будемо играли нашу игру, биће и добрих резултата. Први меч је против Хрватске, добро се познајемо и знамо колико је тај дуел битан. Ако момци изађу мирне главе на лед, без превише узбуђења, може да буде то сјајно вече за њих. На шампионату света за играче до 20 година смо их победили после много времена... Треба да одиграмо у истом стилу, агресивно и паметно у одбрани и у том случају позитиван резултат не би требало да изостане“, констатовао је Пероун и потом анализирао остале ривале групи:

        „Мислим да Шпанце одлично познајемо као и њихове тактичке замисли. Кина је можда мала мистерија, али знамо да имају играче који су годинама тренирали у САД и Канади и због тога заслужују респект“, закључио је Пероун.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари