„Србија, земља спорта“ на Београдском сајму

СВАКОГ ДАНА НА ПРОГРАМУ БЕСПЛАТНИ СЕМИНАРИ, ПРЕДАВАЊА, РАДИОНИЦЕ И ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ

        Шести међународни Сајам спорта под слоганом „Србија, земља спорта“ биће свечано отворен сутра у 12 сати у Хали 1 Београдског сајма.

        Организатор сајма је Спортски савез Србије, а покровитељ Министарство омладине и спорта Републике Србије.

        Сајам спорта, који траје од сутра до недеље уз бесплатан улаз, отвориће министар омладине и спорта Вања Удовичић.

        Други дан сајма обележиће долазак селектора репрезентације Србије Александра Ђорђевића и кошаркаша са којима ће посетиоци имати прилику да се упознају и друже.

        Потврђен је долазак и женске рукометне репрезентације, аутомобилисте Душана Борковића, тренера тениске репрезентације Ненада Зимоњића, веслачког олимпијског двојца Васић - Бедик и многих других.

        На Сајму ће бити представљене и Европске универзитетске игре, које ће се одржати у Београду 2020. године.

        Сваког дана на програму биће бесплатни семинари, предавања и радионице о најважнијим темама у спорту. Бесплатни здравствени прегледи биће доступни на штанду Завода за спорт и медицину, а на располагању је 20 терена за активацију, полигон за атлетику и крос фит, трамбулина, ски скакаоница, татами за борилачке спортове, теретана и још много тога.

        На централним теренима ће бити терени за кошарку, рукомет, бадминтон, тенис, као и модификовани „кавез“ за софтбол, бејзбол и крикет.

        Сајам спорта окупиће 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских спортских савеза, представнике најзначајнијих спортских институција у земљи, уз домаћине Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, учествују Параолимпијски и Олимпијски комитет Србије, Завод за спорт и медицину спорта Србије, Антидопинг агенција Србије, Секретаријат за омладину и спорт града Београда са Спортским савезом Београда, Секретаријат за омладину и спорт АП Војводине са Спортским савезом Војводине, Спортски савез Косова и Метохије.

        Поред државних спортских савеза и комитета, на Сајму спорта, представиће се и многобројни излагачи спортске опреме, суплемената, исхране, опоравка и рехабилитације спортиста.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари