Србија за светско ватерполо злато торпедовала и Хрватску

ПРЛАИНОВИЋ ДАО ТРИ ГОЛА И ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉЕГ ИГРАЧА, МИТРОВИЋ – НАЈБОЉИ ГОЛМАН

  • Два гола дао је Милош Ћук, а по један чак шесторица наших играча - Душан Мандић, Филип Филиповић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, као и 18-годишњи дебитант Никола Јакшић

         ВАТЕРПОЛО репрезентација Србије постала је нови шампион света, пошто је вечерас у финалу Светског првенства у Казању победила Хрватску са 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0).

         Србија је актуелни европски првак, а овог лета је освојила и Светску лигу и тада је изборила пласман на Олимпијске игре. Ово је Србији друго светско злато од када наступа самостално, после Рима 2009.

         Хрватска је данас повела са 2:0 головима Паола Обрадовића и Антонија Петковића, а Србија је до краја прве четвртине изједначила головима Андрије Прлаиновића и Душана Мандића.

         Након тога, меч је попримио сасвим другачији ток, пошто је Србија повела са 5:2 до полувремена, а онда и 7:2 средином треће деонице. „Баракуде” су успеле да смање на 7:4, али је Србија фуриозно добила последњу четвртину са 4:0 и на крају славила са великих 11:4.

         Андрија Прлаиновић постигао је три гола за Србију, а Милош Ћук два. Стрелци су били и Душан Мандић, Филип Филиповић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, као и 18-годишњи дебитант Никола Јакшић.

         Два гола за Хрватску постигао је Сандро Сукно.

Андрија Прлаиновић

         Србија је пре две године, на Светском првенству у Барселони била седма.

         „Делфини” су вечерас апсолутно оправдали улогу фаворита, а нарочито су се истакли одбраном. У можда кључној другој четвртини, Хрватска је три пута имала играча више, али ниједном није то искористила.

         „Баракуде” су у другом делу треће четвртине покушале да се врате у игру, али након паузе између две деонице Србија се тргла и фуриозно завршила меч.

         Прлаиновић је проглашен за најбољег играча, а Бранислав Митровић – за најбољег голмана.

         (Бета - Факти)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари