Србија је једина земља са све три екипне титуле

Куглашки савез поносан на резултате у 2011.

          КУГЛАШКИ савез Србије поносан је на резултате куглаша и куглашица у 2011. која је по много чему била једна од најуспшенијих сезона у историји овог трофејног спорта, истакао је на редовној годишњој Скупштини Куглашког савеза Србије председник Урош Драгојловић.

          - У фебруару прошле године, на Светском купу у Талину, мала четворочлана  српска селекција забележила је фантастичне резутате. У бодовању нација Србија је освојила прво место код јуниора и друго код сениора. Ливиа Санто и Роберт Ерњеши су победили у јуниорској конкуренцији, а Вилмош Заварко је био други код сениора – нагласио је Урош Драгојловић.- У мају, на Шампионату света у Сарајеву,  мушка кадетска репрезентација је први пут постала шампион света, Роберт Ерњеши се окитио кадетском светском титулом у комбинацији, Маја Ђукић и Милана Павлиц у женским тандемима, а Игор Ковачић и Роберт Ерњеши у мушким тандемима. Још четири бронзе су освојили Маја Ђукић и Балаж Ковач у миксу, Роберт Ерњеши у појединачном делу, Ивона Ач у спринту за кедеткиње и Игор Ковачић у спринту за кадете. Подмладак је освојио укупно седам медаља и најавио блиставо издање сениорске мушке реперезентације која је одбранила светску титулу и тренутно Србија је једина земља са све три екипне титуле шампиона света –  код кадета, јуниора и сениора.

          И на клупском плану било је лепих успеха. Суботички Пионир је освојио четврто место у Светском купу за куглашице а у истом такмичењу куглаши Београда су били пети.

          Допринеле су овим сјајним резултатима и нове куглане у Војводини и централној Србији. Крајем прошле године отворена је куглана са шест стаза у хотелу Извор у Аранђеловцу. У Крушевцу већ ради нова куглана али је свечано отварање одложено због лошег времена. У мају је рок за завршетак нове куглане у Крагујевцу, а на новом фудбалском стадиону у Горњем Милановцу по пројекту планирана је и куглана са шест стаза.

          - У свим успесима огромну улогу имао је рад селектора и тренера у клубовима и посебно у камповима кроз који су прошли и скоро сви носиоци медаља прошле године! По обрасцу наших кампова, и Међународна куглашка федерација ФИК НБЦ организовала је лане свој камп у Немачкој  на коме су били сви наши светски кадетски шампиони.  Имали смо изузетну подршку нашим програмима и од Министарства омладине и спорта Србије и Спортског савеза Србије а велики допринос дали су  и клубови и пријатељи куглашког спорта, пре свих Милорад Јовановић – Цвика  и Зоран Станојевић – Шумар. Аутопревозник Ласта је и када су куглаши у питању превозио – шампионе, па се захваљујемо директору Совровићу. Имамо све боље услове, имамо и подмладак којим се дичимо, добре тренере и спортске раднике и заједнички нам је циљ да у 2012. одржимо висок ниво успеха српког куглања. Тамо где мало заостајемо, а ту пре свега мислим на женско куглање, морамо да се трудимо и да подигнемо резулате на виши ниво – закључио је Драгојловић.

          КСС је замолио Минстарство омладине и спорта Србије да, у складу са овлашћењима министра, повећа број стипендиста са КСС - са 10 на 13 и нада се позитивном одговору. Усвојен је и материјално-финансијски извештај, који је добио највишу оцену ревизорске куће и Министарства омладине и спорта Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари