Шпановић у финалу, Колашинац подбацио

ДУДАШ ШЕСТИ ПОСЛЕ ДВЕ ДИСЦИПЛИНЕ, ТИРНАНИЋ НИЈЕ УСПЕЛА

ДА СЕ ПЛАСИРА У ПОЛУФИНАЛЕ

        Српски атлетичар Асмир Колашинац остао је без финала у бацању кугле на дворанском шампионату Европе у београдској арени. Колашинац, који је на претходна два шампионата освојио злато и сребро, заузео је 11. место у квалификацијама.

        Он је у првој серији оставио резултат од 19,96 метара, док је у следеће две направио преступ и завршио такмичење.

        За разлику од Асмира, најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале скока у даљ. Норма за пласман у финале износила је шест метара и 60 центиметра, а Шпановићева ју је прескочила већ у првој серији.

        Она је остварила сјајан резултат - седам метара и три центиметра.

        Финале у скоку у даљ на програму је сутра од 17.40.

        Српски атлетичар Михаил Дудаш после прве две дисциплине у седмобоју заузима шесто место на Европском дворанском првенству у Београду.

        Дудаш је у првој дисциплини, трци на 60 метара, освојио 872 бода, да би потом у скоку у даљ освојио 910 бодова и са укупно 1.782 бода заузима шесту позицију. Српски атлетичар је у скоку у даљ имао само један исправан скок, од седам метара и 40 центиметра, док је два пута преступио.

        После две дисциплине прво место заузима Француз Кевин Мајер са 1.845 бодова

        Атлетичарка Милана Тирнанић није успела да се пласира у полуфинале дворанског Европског првенства у Београду у трци на 60 метара са препонама.

        Она је своју трку завршила на шестој позицији у времену 7,56 секунди, изједначивши лични рекорд. Полуфиналне трке ове дисциплине на програму су у недељу од 16 сати.

        - Већ четврти пут ове сезоне трчим 7,56 секунди, то је број који ме не пушта. Надала сам се личном рекорду, јер је повреда коју сам вукла коначно прошла. Ако ништа друго, испунила сам овогодишњи циљ, а то је било учешће на Балканском првенству. Европско првенство је за мене огромно искуство и поносна сам, стварно - рекла је Тирнанићева за „РТС“ после трке.

        Најбоље време у квалификацијама остварила је Немица Ребека Хазе која је стазу претрчала за седам секунди и 14 стотинки.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари