За финале са хрватима

Рукометна репрезентација Србије изгубила од Македоније (19:22), али је тај пораз без значаја

  • Атмосфера у Београдској арени била је помало чудна, јер је од око 12.000 навијача бар 8.000 било из Македоније, а не би било добро да се то понови и у полуфиналу против Хрваске, јер ће тада нашим рукометашима велика подршка публике бити више него потребна

          БЕОГРАД, (ФоНет) - У последњем колу друге фазе такмичења на шампионату Европе, рукометна репрезентација Србије изгубила је вечерас у Београду од Македоније резултатом 22:19 (11:10), али је већ раније обезбедила прво место у групи и пласман у полуфинале.

          Најбољи рукометаши Србије у полуфиналу ће у петак играти против Хрватске, док ће се у другом полуфиналу састати Шпанија и Данска.

          Утакмица против Македоније за наш тим није имала резултатски значај, али за Мекедонце јесте, јер им је победа била неопходна за освајање трећег места у групи. Тако ће Македонија играти против Пољске за пето место на шампионату, које води у квалифиације за Олимпијске игре.

          Селектор репрезентације Србије Веселин Вуковић је најавио да ће одмарати неке играче, који су до сада поднели највећи терет и то је испунио. Голман Дарко Станић и капитен Момир Илић нису ни улазили у игру, док је Иван Никчевић на терену провео неколико минута.

          Атмосфера у Београдској арени била је помало чудна, јер је од око 12.000 навијача бар 8.000 било из Македоније, а не би било добро да се то понови и у полуфиналу против Хрваске, јер ће тада нашим рукометашима велика подршка публике бити више него потребна.

          Утакмица је била отворена до последњих пет минута, када су Македноци направили недостижну разлику, пре свега захваљујући изванредном голману Борку Ристовском, који је сусрет завршио са 15 одбрана. Стандардно добар био је и Кирил Лазаров, стрелац десет погодака.

          У 54. минуту Марко Вујин је својим петим голом изједначио на 19:19, а онда је до краја утакмице Ристовски зауставио све шутеве наших рукометаша, док су Македонци три пута савладали Драгана Марјанца.

          Србија: Марјанац (10 одбрана), Шешум 4, Вујин 5, Никчевић, Манојловић, Тоскић 1, Станић, Илић, Марковић 1, Продановић 1, Стојковић 1, Рнић, Бељански, Чутура 3, Станковић 2, Ненадић 1.

          Македонија: Манасков, Стоилов 2, Алушовски 1, К. Лазаров 10, Митков, Јоновски, Ангеловски, Темелков 1, Миркуловски, Маркоски 1, Мојсовски 2, Рустовски (15 одбрана), Мојсојски 1, Димовски 3, Ангелов, Ф. Лазаров.

          У преостале две данашње утакмице у нашој групи Пољска је победила Немачку са 33:32, док је Данска савладала Шведску са 31:24. Тако су Немци пропустили шансу да се победом пласирају у полуфинале, а прилику су искористили Данци који су, готово као на тренингу, освојили бодове против Швеђана.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари