У Нишу свечано отварање Светског првенства

ЦЕРЕМОНИЈА У „ЧАИРУ” ПОЧИЊЕ У 17:15

НАШЕ РУКОМЕТАШИЦЕ ПРВУ УТАКМИЦУ ИГРАЈУ У 18Ч ПРОТИВ ЈАПАНКИ

         Пригодном церемонијом, која је заказана за 17:15 сати, у нишкој Спортској дворани „Чаир“ свечано ће вечерас бити отворено Светско првенство у рукомету за жене „Србија 2013“. Као што је познато највеће рукометно такмичење у овој години, којем је домаћин наша земља, играће се у Нишу, Београду, Новом Саду у Зрењанину. После утакмица у квалификационим групама у овим градовима, Београд и Нови Сад биће домаћини осмине финала и четвртфинала првенства, а у Нишу ће се играти утакмице за пласман од 17. до 24. места.

         Одушевљене атмосфером у граду и нишком Чаиру, репрезентативке Србије претходних дана, како кажу, осећале су се као код куће. Ивана Милошевић јуче на конференцији за новинаре рекла:

         - Ниш је увек, а ево и сада то доказује, прави и велики домаћин не само нашој, већ и осталим репрезентацијама. Управо због толике привржености нишких љубитеља рукомета даћемо све од себе да обезбедимо што бољи пласман у групи, а самим тим обезбедимо и добру позицију за другу фазу такмичења.

         Иста очекивања изрекле су и Биљана Филиповић и Јелена Поповић, а селектор и тренер Србије Саша Бошковић, који је такође оптимиста нагласио је:

         - Само сазнање да су улазнице за мечеве с Данском, Бразилом и за данас, за свечано отварање и утакмицу с Јапаном распродате и да ће нишки Чаир бити испуњен до последњег места најбоље говоре колико је Ниш уложио у организацију турнира и добар домаћин. Али, то је и обавеза свих нас у дресу са националним обележјима да пружимо свој максимум и да се, наравно, на крају заједно са љубитељима рукомета у Нишу и Србији радујемо.

         Данас на дан утакмице преостале улазнице продаваће се испред дворане Чаир. Првих сто љубитеља рукомета, одлуком руководства РСС и домаћина добиће карте по специјалном попусту. Како су нас обавестили организатори веома мали број улазница остао је за мечеве репрезентације Србије са Бразилом, Данском и данашњи меч са Јапаном, док карата још увек има за утакмице с Кином и Алжиром.

         Вечерас, одмах после отварања шампионата света Србија од 18 сати игра с Јапаном.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари