Србија напада светског и олимпијског шампиона

ЧЕТВРТФИНАЛЕ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ПРОТИВ НОРВЕШКЕ У АРЕНИ (20.15 Ч, РТС), БОШКОВИЋ: „БОЉЕ ШТО ИГРАМО СА ЊИМА САДА, НЕГО У ФИНАЛУ”

         Било би сјајно када би и улазнице за четвртфинале коштале 200 динара, макар после ми доплатиле. Пуно нам је значила подршка публике, причала је Андреа Лекић, капитен српских рукометашица после победе над Корејом (28:27) у осмини финала Светског првенства, пред више од 10.000 гледалаца у „Комбанк арени”.

         Наше репрезентативке неће морати да доплаћују, а цена карата ће бити 200 динара и за данашњи спектакл (20.15 ч, РТС) у којем ће Србија покушати да се домогне борбе за медаље, преко светског и олимпијског шампиона Норвешке. И овога пута Светска федерација је дозволила специјалан попуст, за места на горњем нивоу дворане. Цене за доњи сектор крећу се од 800 до 7.000 динара. Организатори су апеловали да се у дворану дође најмање сат раније и навија спортски.

         „Позивам публику да порани како се не би створила гужва на улазима и да би сви од почетка били уз нас”, напоменуо је селектор Саша Бошковић који шири оптимизам на сваком кораку, говорећи чак и да је боље што са Норвешком играмо у четвртфиналу него у финалу, због њеног искуства у највећим представама...

         Србији ће вероватно бити потребна најбоља утакмица ове генерације да би срушила највећу силу женског рукомета, која је у походу на десето „злато” на великим такмичењима за деценију и по (по две олимпијске и светске и пет европских титула).

         „Утакмица против Кореје је била наш најбољи меч откако сам селектор. Девојке су одиграле паметно и поносим се њима. Ми растемо као репрезентација. Чека нас тежак противник, али верујем да Норвежанке исто говоре за нас. Очекујем да ћемо уз подршку публике успети да их победимо”, закључио је Бошковић.

         Један од услова да би Србија дошла у прилику да слави, извесно је одржавање континуитета у игри који је недостајао против Кореје, која је од 42. до 56. минута стигла шест голова разлике.

         „Кореја је врхунска екипа, али више не сме да нам се понови онакав пад концентрације. Надам се да ћемо одиграти још боље у четвртфиналу. Норвешка нам је и иначе „дужна” са прошлогодишњег Европског првенства”, речи су нашег десног крила Катарине Крпеж, која је прексиноћ изнуђеним искључењем ривалке отворила пут до великог вођства, које је максимум и достигло њеним поготком из контранапада (20:14).

         У том делу другог полувремена своју најбољу деоницу на Првенству имала је Драгана Цвијић, постижући голове са црте који су недостајали у првом полувремену.

         „Славили смо победу и у хотелу, али брзо смо се окренули Норвешкој. Чека нас тим изузетних играчица о којем довољно говоре трофеји. Рекла бих да је пут до победе у контранападима”.

         Норвешки пивот је Хајди Локе, за коју је најбоља рукометашица свих времена Светлана Китић рекла да ју је највише импресионирала пре годину дана на Европском првенству у нашој земљи. А ту су и МВП тог такмичења Ања Един, голманска звезда Катрин Лунде Харалдсен и низ искусних играчица, поред којих се намећу и неке нове наде (најбољи стрелац екипе на турниру је 22-годишњи десни бек Нора Морк).

         „Сви знају ко је Норвешка. Али, идемо храбро, по победу”, порука је Сање Дамњановић...

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари