Србија без Дамњановић на првенству Европе?

САЊА ЈЕ ПРОШЛОГ ДЕЦЕМБРА ИГРАЛА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

У БЕОГРАДУ, СА ОШТЕЋЕНИМ МЕНИСКУСОМ, ПОД ВЕЛИКИМ БОЛОВИМА

Сања Дамњановић

        Малер. И то, у зао час. Само 20-ак дана пред старт шампионата у Хрватској и Мађарској. Болови у оперисаном колену Сање Дамњановић постали су неподношљиви. Само она зна кроз шта пролази, јер да је велики борац и да може да поднесе бол, Сања је доказала прошлог децембра, када је са оштећеним менискусом играла на СП У Београду.

        - Долазим у Србију. Из клуба су се сложили да опоравак одрадим у Београду - у први мах ће Дамњановићева.

        Шта се десило?

        - У јануару сам оперисала менискус. Знала сам да постоји могућност повреде хрскавице на том делу где нема менискуса. Било ми је чудно што сам стално имала бол, оток, знала сам да нешто није у реду. Урадила сам магнетну резонанцу, која је показала да је хрскавица оштећена и да ми то ствара бол у колену. Нисам могла више да издржим.

        Шта кажу специјалисти?

        - Доктори из Виборга кажу да није за операцију, али хрскавица је сама по себи незгодна. Мораћу да пазим, ако желим још дуго да играм. Она не може да се „надокнади”. Постоје инјекције које одржавају то стање, или, што бисмо ми рекли, које подмазују хрскавицу. Пробаћу и то.

        Како су реаговали људи из Виборга?

        - Из клуба су прихватили да опоравак одрадим у Београду, али нису срећни због идеје да играм на ЕП. Свесна сам да је дужа пауза боља за опоравак. Треба ући са здравом ногом у убитачан темпо утакмица. Желим да играм, ако ми колено буде то дозволило.

        Поново бисте ризиковали?

        - Прошле године сам играла под великим боловима. Оперисала сам колено после СП. Издржала сам све и показала да се све може. Ипак, сада је другачије. Здравље је на првом месту. Стављам знак питања код учешћа на ЕШ. Мисли су ми усмерене ка Хрватској и Мађарској, али... Када дође децембар, три дана пред полазак, знаћу да ли играм или не. Само сто посто спремна могу да путујем на шампионат - закључује Дамњановићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари