Словеначка екипа одлази са ЕП у рукомету?

ЗБОГ СПОРНИХ СУДИЈСКИХ ОДЛУКА И НА ПРВОЈ И ДРУГОЈ УТАКМИЦИ НА ТАКМИЧЕЊУ У ХРВАТСКОЈ

 

        Рукометна репрезентација Словеније због спорних судијских одлука на првој и другој утакмици у Хрватској размишља да напусти Европско првенство.

        Коначну одлуку ће донети председништво Рукометне федерације Словеније на челу са Фрањом Бобинцем, али генерални секретар националног тима Горан Цвијевић је најавио ригорозне мере.

        - Оно што се догађа у овој години је отишло преко граница здравог укуса. Ми озбиљно размишљамо о одласку са такмичења, иако смо са друге стране свесни свих последица које би могле дочекати наше следеће генерације. Потребно је направити рез, до сада смо увек тихо и без коментара покушавали решити ствари, али овај је пут отишло све преко границе - рекао је Цвијевић.

        Репрезентација Словеније се жалила на расплет друге утакмице на Европском првенству са Немачком, која је у оквиру 2. кола Ц-групе у Загребу завршена нерешеним резултатом 25:25 (15:10).

        Шест секунди пре краја утакмице Словенија је голом Блажа Јанца повела с 25:24. Литвански судијски пар Гателис-Мазеика затим је у самој завршници утакмице након протеста немачке клупе применио ново рукометно правило и након прегледа видео снимка Блажу Благотиншеку, који је у тренутку последњег немачког напада био мање од три метре удаљен од средине терена, показали црвени картон, а Немачкој досудили седмерац из којег је постигнут коначни резултат - 25:25.

        Иако се у први мах чинило да су Словенци драстично оштећени последње слике које се појављују на друштвеним мрежама ипак указују на грешку Блажа Благотиншека и исправну одлуку судија.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари