Селектор Хрватске: Србија тежак противник

РИВАЛИ „ОРЛОВА“ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У РУКОМЕТУ, ОСИМ ДОМАЋИНА, И ШВЕДСКА И ИСЛАНД

Мирко Алиловић и Момир Илић, детаљ са меча Србије и Хрватске 2012. године у Београду

        Селектор хрватске рукоментне репрезентације Лино Червар поручио је да његова репрезентација мора ићи „корак по корак“ и додао да су утакмице са Србијом увек тешке.

        После освојеног сребра у Београду - укупно три бода за репрезентацију Србије на претходна два Европска првенства, на којима се и нисмо баш „прославили“.

        Тешко је говорити и о очекивањима за оно које следи, у јануару у Хрватској, пошто су ривали „Орлова“, осим домаћина, и Шведска и Исланд. Пролазе најбоље три екипе, али не би требало трошити речи на то колико је важно и „пренети“ бодове у наредну фазу такмичења.

        Искусни Растко Стојковић је поручио да је домаћин Хрватска фаворит за златну медаљу, док са дозом респекта причају и из табора „ватрених“ о Србији.

        Њихов селектор Лино Червар поручио је да је неопходно ићи „корак по корак“.

        „Морамо размишљати о себи и својој игри. Радујем се повратку у Сплит, ти људи су нам дали огромну подршку 2009. године и морамо направити све да им се одужимо“, рекао је повратник на клупу Хрватске и прокоментарисао „комшијски дерби“: „Србија је тежак противник, морамо се припремити за њу, баш као и за све остале репрезентације“.

        Червар је поручио и да му је јасно да „нација“ очекује најсјајније одличје од његове екипе, а Хрватска ће бити јача за повратника Мирка Алиловића који ће играти на Европском првенству.

        „Мало неугодан жреб, укрштање је исто неугодно. Швеђани су одиграли одличан задњи турнир, Србија од 2012. није направила велики резултат, а Исланд није био у завршницама. Играмо код куће, ми смо Хрватска и никога се не морамо бојати“, подвукао је овај голман.

        Првенство се игра од 12. до 18. јануара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари