Рукометашице: „Имамо искуство за медаљу“

ЖЕНСКА РУКОМЕТНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ НЕСТРПЉИВО ЧЕКА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО КОЈЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У НАШОЈ ЗЕМЉИ ОД 6. ДО 22.12.

          Најбоље српске рукометашице прошле године нису успеле да освоје бронзану медаљу на првенству Европе, пошто су у мечу за треће место поражене од селекције Мађарске (38:41).

          Годину дана касније, наша земља биће домаћин Светског првенства, а селектор Саша Бошковић и рукометашице верују да имају потребно искуство за степеник више.

          „На првенству Европе циљ нам је био да прођемо прву фазу, противници нас нису познавали најбоље, али како је турнир пролазио играли смо све боље. Сада имамо искуство више и знамо шта је потребно да радимо“, рекао је Бошковић на конференцији за новинаре у Врњачкој Бањи.

          Селектор је истакао да су сви у репрезентацији поносни што ће представљати државу на тако великом такмичењу, као што је Светско првенство.

          „Поносимо се што ћемо представљати нашу државу, знамо колико је то важно и колика је част играти за Србију. Девојке су сјајне, вредно тренирају и раде и, за сада, немамо озбиљнијих повреда. Радује ме што су играчице свесне шта нас чека“, рекао је Бошковић.

          Последњу проверу за СП наша репрезентација имаће на изузетно јаком турниру у Врањачкој Бањи, од 29. новембра до 1. децембра, на којем ће учествовати још селекције Хрватске, Анголе и Македоније.

          „Тај турнир ће одредити ко ће почети Светско првенство, све девојке које су овде, заслужују да буду ту и жао ми је што неће све бити у тиму“, рекао је Бошковић и додао да ће са списка испасти један пивотмен и један бек.

          Драгана Цвијић је истакла да ће турнир у Врњачкој Бањи најбоље показати у каквој је форми наша репрезентација.

          „Очекује нас важно такмичење које се одржава у нашој држави, живели смо за ово Светско првенство. Идемо корак по корак, једва чекамо прву утакмицу и припремни турнир када ћемо видети где се тренутно назлазимо“, рекла је пивотмен Србије.

          Биљана Филиповић је истакла да са много самопоуздања очекује предстојеће такмичење у Србији.

          „Почињемо нову авантуру, али сада више верујемо у себе, више него пре годину дана на Европском првенству. Осећамо притисак, али мислим да ће нас вера водити ка циљу и надам се његовом остварењу“, рекла је она.

          Светско првенство за рукометашице одржаће се од 6. до 22. децембра у Србији, а утакмице ће се играти у Београду, Новом Саду, Зрењанину и Нишу.

          Репрезентација Србије играће у Групи Б у Нишу, са Данском, Бразилом, Кином, Јапаном и Алжиром.

          Прву утакмицу на турниру Србија игра против Јапана, 6. децембра у 18 сати.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари