Рукомет: „Утакмица се не добија у хотелској соби“

БОШКОВИЋ ОЦЕНИО ЈЕ ДА ЈЕ СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЖЕНЕ ЈАЧЕ ОД ОНОГ ЗА МУШКАРЦЕ И ДОДАО ДА ЊЕГОВА ЕКИПА ЈЕДВА ЧЕКА СТАРТ ШАМПИОНАТА

        Саша Бошковић, Биљана Филиповић и Ивана Милошевић

        У петак стартује Светско првенство за жене, а први противник Српкиња биће селекција Јапана.

        Селектор Саша Бошковић дао је неколико занимљивих запажања пред почетак Мундијала. Прочитајте!

        „Ми смо веома расположени, спремни смо и једва чекамо да сутра стартујемо на мечу са Јапаном. Ово је веома квалитетно првенство. СП за жене је много јаче од оног за мушкарце, пре свега због тога што овде имамо репрезентације Бразила, Јужне Кореје и Анголе које су изузетно јаке. Утакмицу са Бразилом играћемо у Нишу, па ће овдашњи навијачи у то моћи да се увере“, рекао је Бошковић на конференцији за новинаре.

        О Јапанкама...

        „Њихове играчице су ниске и брзе и са њима смо се упознали само преко видео снимака. Још не знамо коју ћемо тактику применити. Утакмица се не добија у хотелској соби уз снимке. Када изађемо на терен даћемо све од себе да победимо“, поручио је Бошковић.

        Рукометашице обећавају да ће дати и више од реалних могућности.

        „Ово првенство ће бити тешко и ми ћемо дати 150 посто на терену. Борићемо се за сваку лопту. Радујемо се што ову групу играмо у Нишу јер овај град воли рукомет и знамо да ће хала бити пуна на свакој утакмици“, рекла је Ивана Милошевић.

        Биљана Филиповић се надовезала: „Као што је хала Пионир храм кошарке, тако је Чаир храм рукомета. Знамо да ћемо имати пуну подршку публике, а ми ћемо се трудити да никога не изневеримо“.

        Меч са Јапаном биће одигран у петак од 18 часова. Карте ће се продавати од 10 сати на благајни хале, а првих 100 купаца добиће попуст од 50 одсто.

        Поред Србије и Јапана, у Б групи такмичиће се још Данска, Бразил, Алжир и Кина.

        Шампион Европе, селекција Црне Горе, играће у А групи у Београду са репрезентацијама Холандије, Француске, Јужне Кореје, Доминиканске републике и Конга.

        У групи Ц у Зрењанину играће Шпанија, Аргентина, Пољска, Ангола, Норвешка и Парагвај.

        Нови Сад биће домаћин Д групе у којој се такмиче Мађарска, Чешка, Румунија, Тунис, Аустралија и Немачка.

        Титулу светског шампиона брани репрезентација Норвешке.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари