Рукомет: Српкиње не респектују никога!

У „ЧАИРУ“ ВЕЧЕРАС (20.15) НА ПРОГРАМУ ДЕРБИ Б ГРУПЕ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ДАМЕ, ИЗМЕЂУ НАШЕ И ДАНСКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Андреа Лекић

        ДУЕЛИ између Србије и Данске ускоро ће постати „ел класико“ прве фазе сваког великог шампионата, било мушког или женског. Рукометаши су често већ у групи морали на мегдан једној од најбољих селекција света, док су и рукометашице навикле на окршаје са Скандинавкама. Наше даме годинама су трпеле поразе од плавокосих девојака, а рачуне су поравнале на ЕУРО 2012. у нашој земљи, победом у другој фази.

        Кристијансен и другарице вечерас (20.15) у нишком „Чаиру“ траже реванш, у оквиру четвртог кола Б групе Светског првенства.

        Чињеница је да су Данкиње прошле године потцениле домаћина. Уочи дуела су чак изјављивале да не познају играчице нашег тима, али сада ће на терен изаћи далеко више наоштрене.

        - Не респектују никога, то је типично за екипе са севера Старог континента - сматра Андреа Лекић. - Делују као добро укомпонована целина, у којој се тачно зна ко шта ради. Имамо само речи хвали за њихову игру, али знамо где ћемо тражити нашу шансу. Дефинитивно изгледају боље него на прошлом првенству, када смо их савладале. Подмладили су се, просек им је 22, 23 године.

        Изабранице Саше Бошковића помно су пратиле све дуеле најјачег ривала у групи.

- Имају најубојитију контру на овом шампионату. Имале су мало проблема у првом полувремену против Јапана, али после су показале да се сналазе и на дубоку зону. Шансу видим у појединим ниским играчицама у одбрани, то морамо да искористимо, јер имамо веома добре шутере - најављује наш средњи бек рафал ван линије од девет метара.

ТРЧЕ ПО ПЕТ КИЛОМЕТАРА

        ДАНКИЊЕ имају праксу да сваког дана трче по пет километара, па није ни чудо што као од шале играју брзи центар.

        - Морамо да будемо паметни у нападу, да стрпљиво градимо шансе и да се враћамо у одбрану на време. Не смемо да шутирамо без резона, јер ће сваки промашај бити кажњен из контре. Знамо како да играмо против њих, само је потребно да испоштујемо све договоре из свлачионице - наглашава селектор Саша Бошковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари