Рукомет: Србија-Црна Гора у Пиониру од 20ч

НА СТАРТУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2016., ТАЈ МЕЧ БИЋЕ ПРВИ МЕЂУСОБНИ ОД РАЗДВАЈАЊА ДВЕ ДРЖАВЕ

Рукометаши српске репрезентације

        Српски рукометаши у среду од 20 часова у хали „Пионир“ дочекују селекцију Црне Горе на старту квалификација за Европско првенство 2016.

        Тај меч биће први међусобни за Србију и Црну Гору од раздвајања две државе.

         „Идемо на победу. Неће бити нимало лака утакмица, али уз подршку публике коју очекујемо у великом броју идемо до победе. Показаћемо атрактивну игру и надам се да ћемо освојити прва два бода. Ми смо фаворити у овој утакмици и преузимамо ту одговорност“, истакао је Давор Чутура.

        Са Чутуром се сложио и Ненад Вучковић, који је такође истакао да је њему и саиграчима веома битна подршка публике.

         „Очекујем тврду утакмицу, самим тим што је противник Црна Гора, а и предводи је селектор Обрадовић, којег сви знамо из нашег рукомета. Надам се победи. Публика у Пиониру ће нам јако значити, јер смо до сада све квалификације играли у Нишу, где се публика показала као играч више, па очекујем да ће гледаоци у Београду препознати наше залагање и игру. Надам се да ће доћи у истом броју као и за време Европског првенства у Београду пре две године, када смо освојили сребрну медаљу“, рекао је Вучковић.

        Рукометаши Србије се налазе у групи 4 квалификациај са селекцијама Црне Горе, Израела и Исланда. После утакмице са Црном Гором, „Орлови” у недељу гостују селекцији Израела, док се са Исландом састају на пролеће.

        Квалификације за Европско првенство у Пољској одржавају се од октобра до јуна наредне године. По две најбоље репрезентације из сваке квалификационе групе пласираће се на шампионат, као и најбоља трећепласирана селекција.

        За утакмицу између Србије и Црне Горе остао је мали број карата, које ће моћи да се преузму у среду од 15 часова на благајни „Пионира“. Улаз ће бити слободан, али уз обавезну улазницу.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари