Рукомет: Победа у Русији или дигитрон у руке

„ОРЛОВИ” У СРЕДУ У АСТРАХАНУ ИГРАЈУ ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЕП У ДАНСКОЈ. РЕМИЈЕМ ИЛИ ПОРАЗОМ БИ РАЧУНИЦА БИЛА ВЕОМА ЗАМРШЕНА

         ЗАКУКУЉЕНО, замумуљено, нико га не може откукуљити, одмумуљити, само онај ко га је закукуљио, замумуљио. Решење ове загонетке су рукометаши Србије, који морају да победе Русију и Босну и Херцеговину у последња два кола квалификација за ЕУРО 2014. како би на зиму у Данској бранили вицешампионски трон.

         А шта ако не освојимо шест бодова? „Орлови“ боље да ни не постављају себи то питање, јер ће им поглед остати фиксиран на комшијска дворишта, а прсти укочени од држања фига Босанцима, па чак и Црногорцима (Група 2), који могу да помогну, али немају неког посебног мотива да то учине.

         Истина, наш тим може на ЕП и са треће позиције Седме групе, пошто ће учешће обезбедити по две екипе, плус најбоља трећепласирана. Али, тај пут је тежи од оног преко далеког Астрахана, где ће се Врањешова чета у среду (18.00) хватати за сламку спаса.

         Два бода у Русији, дуплирана четири дана касније у Нишу против отписане БиХ сигурно воде Србију на ЕП. У случају ремија и победе у последњем колу, наша репрезентација може на ЕП ако Аустрија у среду (17.00) изгуби у Босни, али и од Руса у последњем колу на свом терену.

         Са бодом у Астрахану, тињала би нада чак и ако Аустрија победи у Босни, јер би уочи последњег кола ситуација на табели изгледала овако: Русија 7, Аустрија 7, Србија 6. Већ уписана два бода против БиХ довела би наш тим до коте осам, што значи да бисмо у недељу из Инсбрука чекали победу или Аустрије или Русије, поражени из тог дуела би завршио на трећем месту, иза Србије. Реми би формирао круг од три репрезентације са по осам бодова, у коме би најдебљи крај вероватно извукао наш тим.

         Пораз у Русији би донео још већи курцшлус. Поред 14 репрезентација из седам група и домаћина Данске, 16. тим који ће обезбедити пласман на ЕУРО 2014. биће селекција која је освојила највише бодова у мечевима са прве две екипе у својој групи. По неким прорачунима, победа Црне Горе над Немачком у Групи два би могла да обезбеди „орловима“ статус тог „лаки лузера“, али о том потом.

         Зашто компликовано, кад може једноставно? Победа у Русији, па онда над БиХ и правац на Европско првенство.

ПРИНОВЕ

         ТРАДИЦИЈА добијања мушких наследника настављена је у нашој рукометној репрезентацији. Иван Никчевић и Бојан Бељански добили су синове, као и Петар Ненадић у јануару.

- Лена остаје једина принцеза међу „орловима“ - написао је Жарко Шешум на свом твитер профилу, уз честитке поносним очевима.

КОВИЛОВО

         ВЕЋИ део нашег тима окупио се у недељу увече у Ковилову, а у понедељак би требало да се прикључи остатак играча. Нови селектор Љубомир Врањеш ће одрадити само два-три тренинга са пуленима до поласка у Астрахан. Србија ће у Русији бити ослабљена за Никчевића, Тоскића, који су морали да откажу због приватних обавеза, док су повређени Митровић и Крсманчић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари