Рукомет: Меч Србија-„Косово” у Приштини?!

НА КОНГРЕСУ ЕВРОПСКЕ РУКОМЕТНЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ (EHF) У ДАБЛИНУ, ОДЛУЧЕНО ЈЕ ДА КОСОВО ПОСТАНЕ 50. ЧЛАНИЦА ТЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

        На конгресу Европске рукометне федерације (EHF), који је одржан у Даблину, одлучено је да Косово постане 50. чланица те организације, а одлука је донета великом већином гласова.

        Жребом који је обављен у Даблину, одлучено је да у квалификацијама за првенство Европе за рукометашице до 19 година Србија и Косово буду у истој групи, а квалификациони турнир биће одржан у Приштини од 17. до 19. априла наредне године. У групи су још Румунија и Словачка.

        У саопштењу EHF се наводи да одлука ступа на снагу одмах, што значи да све селекције са Косова могу да учествују у квалификацијама за континентално првенство.

        Рукометни савез Косова је одмах потом пријавио четири селекције које ће играти у квалификацијама: рукометашице старости до 17 и 19 година, јуниоре и мушку сенорску репрезентацију, која ће покушати да се пласира на првенство Европе 2018. године.

        Пријем Косова у EHF није неочекивана вест, будући и да је председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић недавно саопштио да ће се то сигурно догодити на конгресу у Даблину, иако је наша земља предузимала све кораке да до тога не дође.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари