Рукомет: Избећи Црну Гору и Јужну Кореју

ПРОТИВНИК НАШИХ РУКОМЕТАШИЦА У ОСМИНИ ФИНАЛА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА НЕЋЕ СЕ ЗНАТИ ДО ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА ГРУПНЕ ФАЗЕ

Српске рукометашице се захваљују нишкој публици на подршци

        ДОМАЋИН је имао право да на жребу за Светско првенство бира групу. Да има ту повољност и пред осмину финала, велико је питање за кога би се одлучио. Од четири „зла“ бирале би мање. Рукометашице Србије до последњег кола прве фазе неће знати име ривала на старту елиминационих борби, а од потенцијалних противника из београдске А групе, Холандија и Француска делују прихватљиво. Наше даме не би волеле Црну Гору и - Јужну Кореју.

        Разумљиво је зашто дуел са европским шампионом и олимпијским вицепрваком већ у осмини финала није пријатан сценарио. Хиљаде навијача је прошле године у „Комбанк арени“ могло да се увери у снагу црногорске репрезентације. Ако се претпостави да ће она оправдати улогу фаворита и освојити прво место у „Пиониру“, а да ће наш тим победом над Кином сутра (18.00) у „Чаиру“ обезбедити најмање треће место, укрштање неће бити могуће.

        Кореја на папиру делује као лакши ривал, али Српкињама се накостреше косе на помисао од новог дуела са брзоногим Азијаткињама. И то у хамлетовском мечу, за опстанак на СП.

        Све три европске екипе у групи са којом се укрштамо су сјајне и у одличној су форми. Ипак, никако не бих волела да се састанемо са Корејом - јасна је пивот Драгана Цвијић, која прати дешавања у Београду кад год стигне.

        Шампион Азије намучио је првака Старог континента у уводном мечу А групе.

        - Потом су савладале Холанђанке, које су водиле доста дуго. Кореја је веома искусна селекција, дуго година играју заједно и тачно знају како се добијају мечеви на Светском првенству. Сви резултати су мање-више очекивани засад, али још доста има да се игра. Сами смо бирали групу, знали смо са ким можемо да се укрстимо, сад нема назад, шта је, ту је - истакла је Цвијићева.

        Српкиње су отвориле Шампионат против Јапана, који има сличан стил игре.

        - Кореја је неупоредиво боља од Јапана. Наравно, не плашимо се ниједне екипе, али проблем је у томе што нигде у Европи немамо прилику да играмо такав рукомет, нити да вежбамо пробијање дубоке одбране 3-3. То је нешто потпуно ново за нас - додаје кружни нападач домаћина.

        Ретко кад Европљанке играју против тако ниских, а супербрзих рукометашица.

        - Изузетно су покретљиве, поготово у нападу. Довољно је да једном не погледате где је играчица, она је већ прошла и дала гол. Много је напорно, баш су захтевне. Мора доста труда да се уложи и да се одржи концентрација свих 60 минута. Ко год да их извуче у осмини финала, имаће тежак задатак. Нама је најбитније да за тај меч будемо праве, ко год нам дође за ривала - нагласила је Драгана.

„ЧАИР“ ДРАЖИ ОД „АРЕНЕ“

        ЈОШ два дана ће Српкиње бити у Нишу, али остаје им се дуже. Лепо им је у „Чаиру“, ту су „ушушкане“ међу 4.000 верних фанова.

        - Више бих волела да остајемо у Нишу, јер је овде право задовољство играти. Никад нисам имала прилику да играм у „Комбанк арени“, али надам се да ће се попунити за елиминационе мечеве. А и ако се не попуни, опет је битније шта се дешава на терену. Ми одлучујемо, а не навијачи. Публика може да нам помогне да узмемо медаљу, али ако не, помагаћемо саме себи - искрена је Цвијићева.

ЗАСЛУЖИЛЕ МЕДАЉУ НА ЕП

        НАШ кружни нападач сматра да је овој генерацији мало недостајало да још прошле године освоји медаљу. Цвијићева тада није била у тиму због повреде колена.

        - Девојке су биле баш близу. Жао ми је што нису узеле одличје, јер су га стварно заслужиле. Али, драго ми је што и даље имају много самопоуздања, знају да свакога могу да добију. Не постоји најбоља и најгора репрезентација на планетраном шампионату. Свако свакога може да добије, битан је само приступ и колико верујеш у себе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари