Реми са Немачком као победа

Рукометашима Србије потребна још само два бода за улазак у полуфинале

* Изабраници Веселина Вуковића пропустили су велику прилику да победом практично обезбеде учешће у борби за медаље. У завршници су Рајко Продановић и Иван Никчевић пропустили "зицере". Једном је изванредно реаговао немачки голман, а други пут је Никчевић из контре погодио стативу, па нисмо отишли на два гола предности и решили сусрет

* Упркос пропуштеној прилици, најбољи рукометаши Србије и даље све држе у својим рукама, јер у дуелима против Шведске и Македоније објективно могу да освоје најмање два бода, што би им било довољно да освоје прво или друго место у групи

         БЕОГРАД, (ФоНет) - У првом колу друге фазе такмчења на шампионату Европе за рукометаше, репрезентација Србије играла је у Београду против Немачке нерешено 21:21 (12:7) и задржала одличне шансе да се пласира у полуфинале.

         Од првог до последњег минута, репрезентација Србије је била у вођству, а Немци су изједначили у последњим секундама сусрета, када су имали играча више.

         У наредна две утакмице селекцији Србије су неопходна два бода да би сигурно обезбедила пласман у полуфинале.

         Изабраници Веселина Вуковића пропустили су велику прилику да победом практично обезбеде учешће у борби за медаље. У завршници су Рајко Продановић и Иван Никчевић пропустили "зицере". Једном је изванредно реаговао немачки голман, а други пут је Никчевић из контре погодио стативу, па нисмо отишли на два гола предности и решили сусрет.

         Треба рећи и да су арбитри у завршници погрешили, када нису санкционисали играње ногом једног немачког рукометаша, а Немци су потом из контре постигло гол за 21:20.

         У последњем нападу репрезентације Србије арбитри су поново донели дискутабилну одлуку, јер су подигли руку већ после 15 секунди и тако приморали Момира Илића да шутира из тешке позиције.

         Немачка је тако имала 18 секунди за последњи напад и после искључења Илића њихов селектор је уместо голмана у игру увео још једног играча, који је три секунде пре краја успео да савлада Станића.

         На крају може да се каже да је штета што је нашим играчима у другом полувремену мало пала концентрација, па су Немци у других пола сата постигли 14 голова, двоструко више него у првом.

         Упркос пропуштеној прилици, најбољи рукометаши Србије и даље све држе у својим рукама, јер у дуелима против Шведске и Македоније објективно могу да освоје најмање два бода, што би им било довољно да освоје прво или друго место у групи.

         У преостале две утакмице првог кола Данска је победила Македонију 33:32, док су Пољска и Шведска играли нерешено 29:29.

         После првог кола Србија и Немачка имају по пет бодова, трећа је Пољска са три, Шведска и Данска имају по два бода, а Македонија један бод.

         У другом колу у понедељак се састају Пољска - Македонија (16,20), Данска - Немачка (18,20) и Србија - Шведска (20,20).

         Србија: Марјанац, Шешум, Вујин, Никчевић 4, Манојловић 1, Тоскић 1, Станић (11 одбрана), Илић 6, Марковић, Продановић 2, Стојковић 2, Рнић, Бељански, Чутура 2, Станковић 3, Ненадић.

         Немачка: Хенс, Геншхајмер 5, Рогиш 2, Клајн, Фал 1, Винчек, Тојеркауф 1, Гландорф 4, Хајневетер, Кристоферсен 2, Грецки 4, Лихтлајн, Шпренгер, Кауфман 2, Хас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари