Образовање и спортска каријера могу заједно

ГОЛМАН ЈОВАН БОГИЋЕВИЋ УПОРЕДО СА КАРИЈЕРОМ ДИПЛОМИРАО НА МАСТЕР СТУДИЈАМА СА ОЦЕНОМ 9,94

Јован Богићевић

        Раднички, тим у коме више од пола играча има факултетску диплому, а предводи га „мастер“ међу стативама Јован Богићевић

        Капитен РК Раднички 1964 Јован Богићевић по много чему је својствен не само у рукометном, већ и у ширем смислу те речи.

        Доброћудни џин између статива, вечито насмејан и омиљен међу саиграчима, увек спреман да сваком од њих приђе на прави начин. Скроман по природи, дуго се нећкао да га представимо широј спортској јавности на овакав начин.

        - Рукомет сам почео да тренирам у трећем разреду ОШ „Вук Стефановић Караџић“ , али сам већ после годину дана престао са тренинзима. Преокрет је настао у осмом разреду када је школски тим остао без голмана. На позив покојног Бобана Васовића, изузетног човека и тренера, коме дугујем велику захвалност за све што је учинио за мене, прикључио сам се екипи и схватио да ће рукомет постати неизоставни део мог живота.

        Недуго након тога уследио је позив Радничког.

        - Као веома млад, са 15 година сам се прикључио првом тиму и у том тренутку је та чињеница била остварење свих дечачких снова. За први тим сам дебитовао са непуних 17 година и тај дан ћу памтити као један од најсрећнијих у животу.

        Упоредо са каријером текло је и школовање.

        - Уписао сам специјално математичко одељење „Прве крагујевачке гимназије“ и тај период школовања и сазревања сматрам кључним у животу. Дуго сам био на прекретници и вагао да ли да се посветим спорту или школовању и на крају одлучио да се опробам на оба колосека истовремено. И, нисам погрешио.

        Уследила је нова страница живота.

        - Уписао сам машински факултет и завршио у року као један од најбољих студената генерације 2011. године. Решио сам да упоредо са каријером наставим школовање на мастер студијама које сам привео крају 2013. са оценом 9,94 и тако доказао првенствено себи да образовање и каријера врхунског спортисте могу заједно.

        Октобра 2013. се запослио и уписао докторске студије.

        - Радим у компанији Југоимпорт-СДПР као конструктор у пројектном бироу. Радим посао који волим и за који сам се школовао, а то је врло битна ствар у животу. Добром организацијом времена и обавеза све се може постићи и ускладити. Није ми тешко, подједнаки су ми приоритети породица, посао и најбитнија споредна ствар у животу - рукомет.

        Песма каже „Један позив мења све“. Тај позив је уследио лета 2016. након вишегодишње рукометне печалбе.

        - Управо тако. И тај дан ћу дуго памтити. Руководство новоформираног клуба „Раднички 1964“ ми је указало велику част и обавезу да будем предводник  једне нове генерације рукометаша у жељи да испишемо нове странице рукомета у Крагујевцу. Поносан сам што сам капитен овог тима, поносан на момке које предводим, поносан на чињеницу што више од половине њих има факултетске дипломе, а остали студирају или завршавају средњу школу. Првенствено сам поносан што су квалитетни људи, јер само тако и уз сјајну атмосферу која влада у клубу можемо доћи до зацртаних циљева што смо и доказали у првој такмичарској сезони.

        Недавно је упловио и у брачне воде.

        - У браку сам са Иваном. Пружа ми подршку у свему што радим и има пуно разумевања за сва моја одсуствовања због тренинга и утакмица, јер зна да је то оно што ме испуњава. Да није тако, тешко да бих успео све ово да постигнем у животу и каријери.

        Планира да брани све док је потребан клубу.

        - Жеља ми је да активно играм све док тренер и управа сматрају да је потребно и да сам способан да помогнем екипи, а по завршетку каријере бих волео да останем у клубу и својим искуством помогнем у стварању и креирању бренда Радничког и изван граница наше земље - закључио је популарни Јова.

        Јован Богићевић је рођен 13. септембра 1989. у Крагујевцу и са непуних 29 година његова богата животна прича је прави пример генерацијама спортиста који надолазе.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари