Лекић: Одржати ниво са ранијих такмичења

„БИЛО ЈЕ ТЕШКО ПРОВЕСТИ СВЕ ОВО ВРЕМЕ НА РЕХАБИЛИТАЦИЈИ,

ИМАМО ЕКИПУ КОЈА ИМА ДУХ, СНАГУ КОЛЕКТИВА

Андреа Лекић

        Капитен женске рукометне репрезентације Србије Андреа Лекић истакла је да се нада да ће екипа одржати ниво са ранијих шампионата и на наредном Европском првенству, које у недељу почиње у Мађарској и Хрватској.

        Рукометашице Србије налазе се у Новом Саду на завршним припрема уочи шампионата и у недељу путују у Осијек где ће се такмичити у Групи Д са селекцијама Црне Горе, Француске и Словачке.

        - После дужег времена сам у репрезентацији са, како је наш селектор Саша Бошковић рекао, најбољим девојкама на свету. Било је тешко провести све ово време на рехабилитацији. Имамо екипу која има дух, снагу колектива. Надам се побољшању здравственог билтена, а за репрезентацију сам сигурна да ће дати све од себе - рекла је Лекићева на конференцији за новинаре.

        Рукометашица Србије Биљана Банделиер оценила је да је атмосфера у екипи веома добра и да се нада да ће тако и да остане.

        - Остало је још три дана до почетка шампионата. Трудићемо се... Неће бити лако, али даћемо све од себе да победимо - рекла је она.

        Селектор Саша Бошковић нагласио је да девојке имају „огромну жељу”, али и да се због повреда још не зна састав репрезентације.

        - Сигурно је да имамо добру репрезентацију и да ће свака девојка бити максимално одговорна према себи. Ми смо свесни с каквим противницама играмо. Нама је сада најважнија прва утакмица са Црном Гором. Србија може да изгуби, али ће као и до сада публика увек бити задовољна - рекао је Бошковић.

        Европско првенство одржава се од 7. до 21. децембра, а титулу на шампионату брани селекција Црне Горе. Србија долази у Осијек као актуелни вицешампион света.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари