Капитен рукометаша: Излазимо да победимо

УТАКМИЦА ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА Ц ГРУПЕ ПРВЕНСТВА ЕВРОПЕ, СРБИЈА-ФРАНЦУСКА, ИГРА СЕ ОД 20.15 САТИ У АРХУСУ

Момир Илић

        Србија од 20,15 часова против репрезентације Француске игра одлучујући меч за пласман у другу фазу првенства Европе, а селектор Владан Матић верује да је тим извукао поуке након разочаравајуће партије против Русије и да ће победом освојити пресудне бодове.

        Према његовим речима, неопходно је да кључни играчи пруже максимум, што би требало да буде довољно за драгоцен успех.

        - Играју у великим клубовима, навикли су на велике утакмице, на победе и поразе, надам се да то знају. Французи су мало променили екипу, али су и даље врхунски састав. Свесни смо да неће бити лако, али шта је ту је, на муци се познају јунаци. Данас је „дан Д”, значи пуковници или покојници, а надам се ово прво - рекао је Матић уочи изузетно значајног сусрета.

        Он је додао да српски играчи држе судбину у својим рукама и да не сумња да ће дати све од себе како би фаворизоване „триколоре” оборили на плећа.

        - Све је у нама, верујем у ове момке. Поручио бих навијачима у Србији да буду уз нас, да верују у нас до последњег тренутка - поручио је Матић.

        Капитен Момир Илић навео је да он и саиграчи морају да крену с претпоставком да је меч са Француском меч за полуфинале.

        - Уколико стварно тако размишљамо, победићемо и са четири бода једном ногом смо у полуфиналу. Зашто да не дамо све од себе и тријумфујемо, имали смо јако добру утакмицу против Пољске, јако лошу против Русије, а верујем да је сада на реду добра утакмица против Француске - рекао је Илић.

        Он је оценио да на два претходна дуела није приказана квалитетна игра у нападу.

        - Идемо да дамо све од себе, немамо шта да изгубимо и не смемо да се предамо. Французи су се против Пољака мучили до последњег секунда и једва победили, тако да је све могуће. Излазимо на терен да победимо, уколико поправимо игру у нападу то је остварљиво. Желимо да обрадујемо нацију и верујемо да ћемо у томе успети - казао је Илић.

        Утакмица последњег трећег кола Ц групе првенства Европе између Србије и Француске игра се вечерас у Архусу од 20.15 сати.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари