Феномен Србије - има рукометаше, нема тим

ИМАТЕ СЈАЈНЕ ПОЈЕДИНЦЕ, КАД ГОД ИХ ГЛЕДАМО У НАЈЈАЧИМ ЛИГАМА, НЕВЕРОВАТНИ СУ - КАЖЕ КРЕЧМАР, НЕКАДА НАЈБОЉИ РУКОМЕТАШ СВЕТА

Стефан Кречмар

        ТОЛИКО воли Србију да не би чудило ако једног дана међу бројним тетоважама на његовом телу осване нека која га подсећа на незаборавне дане у Београду. Некада најбољи рукометаш света, контроверзно лево крило Стефан Кречмар, сада се бави новинарством, а претходне две недеље био је стручни консултант на Светском првенству у Катару.

        Легендарни Немац за „Новости“ је радо анализирао несвакидашњу битку рукомета са шеицима, а посебно је нагласио да му је жао што наша репрезентација није била део спектакла.

        - Француска је очекивано освојила титулу. Бронза Пољске за мене није изненађење, јер сам и пре првенства рекао да су фаворити уз Шпанију, Данску и Хрватску - готово да је погодио Кречмар коначан пласман, али нико није могао да претпостави да ће се Катар умешати у борбу за врх. - Надао сам се да ће их Пољаци, које води Немац Биглер, избацити у полуфиналу. Али, прошли су исто као и ми.

        „Панцери“ су се после неколико година вратили на велику сцену и газили су редом све до четвртфинала и несрећног окршаја са домаћином.

        - Баш тад смо одиграли најгори меч на шампионату. Али, упркос томе, пријатно су ме изненадили. Играли су лепо за око. Не треба заборавити да су ушли на СП захваљујући вајлд карти. Коначно имамо тим, хемију међу играчима.

        Баш оно што наша селекција тражи деценију и „кусур“.

        - Тешко је објаснити феномен Србије. Кад год гледамо те играче у најјачим лигама, невероватни су. Вујин је можда и најбољи шутер на свету на позицији десног бека. За Кил сваку утакмицу одигра сјајно, а у репрезентацији га нигде нема. Погледајте те играче: Илић, Вујин, Станић, одлична крила... Имате сјајне појединце, али као и Немци пре две-три године, немате тим. Океј, европско сребро код куће је велики успех, али шта човек да мисли о том тиму кад испусти осам голова из првог меча баража за СП против Чеха, који су испали већ после прве фазе СП?

        Чувеном Кречу је жао што „орлови“ никако не могу да покажу право лице.

        - Упоредио бих селекције Хрватске и Србије. Хрвати играју боље за репрезентацију него за клубове. На пример, Метличић је увек био сјајан у дресу националног тима, а играо је за неке просечне клубове. Кад оду на шампионат, подигну ниво своје игре. Ту је основна разлика. Рукометаши Србије као да не могу да се носе са притиском кад играју за своју земљу. Али, то тренер мора да реши. Једини који је био у стању то уради је Врањеш, штета што није могао више од два меча да води.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари