Дочек рукометашица испред Старог двора у 20ч

РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ ОСВОЈИЛЕ СУ СРЕБРНУ МЕДАЉУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ, У ФИНАЛНОМ МЕЧУ У АРЕНИ 20.000 НАВИЈАЧА

       Свечани дочек наших рукометашица биће организован данас у 20 часова испред Скупштине града Београда.

       Спортисткиње ће у Скупштину града Београда доћи заједно са председником Србије Томиславом Николићем, где ће их дочекати председник и чланови Привременог органа.

       Репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Светском првенству. У финалном мечу у „Комбанк Арени“ пред 20.000 навијача Бразилке су биле боље 22:20 (13:11). После велике борбе у невероватном амбијенту једне од највећих европски дворана, панамеричке шампионке су на крају успеле да сломе отпор наших девојака. и дођу до злата...

       Три везане одбране голманке Бразила Барбаре Аренхарт биле су пресудне за почетну предност гошћи у паклу „Арене“ - 3:1 у мечу који је одлучивао о титули шампиона света. Бековска тројка Дамњановић - Лекић - Поповић функционисала је као сат. Када се поправила и реализација, дошло је и до преокрета, пре свега, захваљујући сјајној Драгани Цвијић која је са четири гола до 12. минута натерала бразилског селектора Мортена Субака да затражи тајм аут у 13. минуту (6:5).

       Први гол ровите Андрее Лекић , као и првенац Јелене Поповић, донели су Србији +2 у 17. минуту (8:6). Иако је на голу била одлична Јована Рисовић, која је после 10 минута заменила Катарину Томашевић, Бразилке су све чешће налазиле начина да надиграју српску 6-0. Сања Дамњановић је донела последње вођство у 24. минуту (10:9), након чега је српски напад изгубио на убојитости. Са друге стране, бриљирала је Александра До Насименто, што са позиције, што са линије седам метара, која је са три поготка довела свој тим до великих +3 - 10:13. Реаговао је Саша Бошковић тајм-аутом на два минута пре краја, а последњ гол у првом делу био је дело Андрее Лекић - 11:13.

       Одлично су Бразилке започеле и наставак меча. Везале су три гола за 16:11 у 35. минуту. Бошковић покушава да нађе идеалну бековску тројку, уводећи и Биљану Филиповић уместо Андрее Лекић. На голу у серију улази маестрална Катарина Томашевић, публика је у трансу, српска одбрана бриљира. 

       После седам минута без гола, Субак тражи тајм-аут при резултату 15:16 за његов тим.

       Успева да покрене Бразилке, које преко хладнокрве Каваљеро долазе до 18:16 (49.). После гола Јелене Нишавић, два напада за изједначење одлазе у неповрат. Родригез доноси нових +2 Бразилу (19:17), а Бошковић тражи тајм-аут на тачно 10 минута пре краја.

       У тим моментима Каћа Крпеж израста у јунака, постиже гол, баца се по лопту, али поново нема изједначења после напада у 54. минуту. Јелена Нишавић диже 20.000 људи голом за егал 19:19 (55.), али Пиедаде одмах узвраћа.

       Три минута пре краја, Лекић са седмерца доноси 20:20 и последње изједначење на мечу. Бразилке са играчем мање постижу гол преко Њуњез (21:20). У наредном нападу шут Драгане Цвијић завршава поред гола, а казна стиже у виду поготка Ане Родригез 22:20. Шут Катарине Томашевић брани Песоа на минут пре краја, када је могло да почне и славље Бразилки...

       Рукометни савез Србије
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари