Бошковић: Победа у Краљеву - карта за Рио

ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ЉУДИ ИЗ ТОГ ДЕЛА СРБИЈЕ ДА НАПУНЕ ХАЛУ И ПОМОГНУ НАМ ДА ПОБЕДИМО ВЕОМА КВАЛИТЕТНУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ РУМУНИЈЕ

Саша Бошковић

        Девојке се враћају на сцену. Док траје Светско првенство за мушкарце у Катару, без наших момака, нажалост, девојке настављају клупска првенства широм Европе. Неке лиге су већ почеле, а прави, заиста квалитени мечеви се очекују у наставку Лиге шампиона, последњег викенда у јануару. То је прилика да селектор Србије Саша Бошковић, види играчице на терену. Неке су се опоравиле и имаће битне улоге одмах, док неке још имају здравствених, али и других проблема.

        - Најновија вест је да играмо у Краљеву, на лето. Очекујем да ће људи из тог дела Србије да напуне халу и помогну нам да победимо веома квалитетну репрезентацију Румуније. Та победа би требало да нам буде карта за Олимпијске игре. Циљ и даље остаје исти, а то је пут у Рио - истакао је селектор Бошковић.

        После дебакла на ЕП у Хрватској и Мађарској, било је разних прича, али је стручни штаб на челу са Бошковићем, све потанко објаснио на седници Управног одбора РСС, крајем децембра.

        - Предали смо извештаје Управном одбору, а одлуке су јасне. Добили смо пуну подршку за даљи рад. Једино је битно да се што боље спремимо за двомеч са Румункама у јуну.

        Неке од јачих европских лига, у којима наступају наше играчице, већ су наставиле са такмичењем.

        - Кренуле су француска и мађарска, али и наша лига. Најбитније, ипак, предстоји за десетак дана, када поново почиње Лига шампиона. Путоваћу у Македонију, Црну Гору и Словенију да испратим партије наших водећих играчица. Јако је битно да ће већина њих да буде спремна, већ за прве дуеле. Проблеме, који нису здравствени, имају Сања Рајовић и Марија Лојпур. Њихова будућност у клубовима је још неизвесна, па и то морамо да пратимо - изјавио је Саша Бошковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари