Путин у Сочију отворио 126-то заседање МОК

ГРАД-ДОМАЋИН „БЕЛЕ ОЛИМПИЈАДЕ” ПО ЊЕНОМ ЗАВРШЕТКУ ДОБИЈА МЕЂУНАРОДНИ ЦЕНТАР ЗА ЗИМСКЕ СПОРТОВЕ

  • „Нас тешкоће само додатно уједињују, постају моћан стимуланс да променимо стање ствари и да докажемо да је Русија способна да решава све могуће задатке и да успешно остварује и најамбициозније циљеве. Најсложенији спортски објекти и потребна градска структура – који се, по правилу, граде деценијама – у Сочију су изграђени за само пет година” – рекао је руски лидер отварајући заседање

         РУСКИ председник Владимир Путин отворио је у олимпијском Сочију 126-то заседање МОК.

         При ром је нагласио да је његова земља организовањем зимске Олимпијаде доказала да је у стању да остварује и најамбициозније циљеве.

         „Захвални смо Међународном олимпијском комитету што смо добили прилику да организујемо „белу Олимпијаду”. Знамо да није било лако донети одлуку о поверавању Олимпијаде граду који је у том тренутку имао само 10-15 одсто неопходне инфраструктуре. Хвала МОК што је поверовао у снагу Русије и у руски карактер који се не боји тешкоћа” – рекао је руски лидер.

         Настављајући исту мисао, подвукао је: „Нас тешкоће само додатно уједињују, постају моћан стимуланс да променимо стање ствари и да докажемо да је Русија способна да решава све могуће задатке и да успешно остварује и најамбициозније циљеве”.

         За пример је навео: да су најсложенији спортски објекти и потребна градска структура – који се, по правилу, граде деценијама – у Сочију изграђени за само пет година.

         „Сви сада имају прилику – истакао је Путин - да виде колико се Сочи за само пет година изменио и да се увере да је Русија спремна да да допринос развоју целог светског спорта”.

         На бази олимпијских објеката у Сочију, Русија је – одмах по завршетку Параолимпијских игара – формирати међународни центар зимских спортова и национални дечији спортско-образовни центар у којем се обучавати млади руски спортисти.

         Сочи ће – према Путиновим речима – добити Руски интернационални олимпијски универзитет који ће (уз подршку МОК) школовати спортске менаџере за цео свет.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари