Јанко међу првих десет!

   ТИПСАРЕВИЋ ВИШЕ НИЈЕ ЈЕДИНИ МЕЂУ 20 НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ БЕЗ ПОБЕДЕ НА ТУРНИРИМА

  • У претходна четири финала два пута сам играо исувише агресивно, а два пута сам био превише пасиван и показало се да ни једно ни друго није била победничка стратегија, оценио Типсаревић
  • Наш “рекет број два” од осмопласираног на АТП листи – Чеха Томаша Бердиха – заостајаће само 295 бодова

        КУАЛА ЛУМПУР, (ФоНет) - У петом финалу у каријери, српски тенисер Јанко Типсаревић је освојио прву титулу, победивши у финалу турнира у Малезији Маркоса Багдатиса са Кипра са 6:4, 7:5, а после тог успеха изјавио је да је финални меч коначно успео да одигра како треба.

        "У претходна четири финала два пута сам играо исувише агресивно, а два пута сам био превише пасиван и показало се да ни једно ни друго није била победничка стратегија", рекао је Типсаревић.

        Српски тенисер је досад био једини играч међу 20 најбољих на свету без иједне АТП титуле и када се ослободио тог терета много растерећеније ће ући у наставак сезоне.

        "Данас сам осећао игру на прави начин и радио сам праве ствари у најважнијим тренуцима, али је због претходно изгубљена четири финала притисак био велики. Успео сам, ипак, да у целини одиграм добар меч и мислим да сам заслужено победио", рекао је Типсаревић.

        Пошто је коначно "пробио лед" и подигао први трофеј у каријери, Типсаревић каже да на турнир у Токију одлази потпуно растерећен, са почетним циљем да прође прво коло.

        "Мислим да је много боље да не мислим о томе да бих могао да направим нешто велико. Уколико се оптеретим, могао бих да забрљам", рекао је Типсаревић.

        После успеха у Куала Лумпуру, репрезентативац Србије се пробио на 13. место АТП листе и каже да му је циљ да се ту задржи до краја сезоне.

        "Надам се да бих до краја године могао да останем међу 20 најбољих. А уколико бих успео да се пробијем међу првих десет, или на завршни годишњи АТП турнир, био би то невероватан успех", рекао је Типсаревић.

        Српски тенисер на годишњој листи од понедељка ће бити на десетом месту, а од осмопласираног Томаша Бердиха заостајаће само 295 бодова.

 

   УСПЕШАН ДАН СРПСКИХ ТЕНИСЕРА

  • Јанко до своје прве титуле у сениорској конкуренцији дошао победом против Кипранина Маркоса Багдатиса (6-4, 7-5)

        КУАЛА ЛУМПУР-ПЕКИНГ, (ФоНет) - Српски тенисер Јанко Типсаревић освојио је Отворено првенство Малезије у Куала Лумпуру, пошто је победио Кипранина Марка Багдатиса резултатом 6-4, 7-5.

        Типсаревић је био трећи носилац турнира ћији наградни фонд износи скоро 950.000 долара.

        Председник Србије Борис Тадић честитао је Типсаревићу освајање титуле у Куала Лумпуру.

        „Најискреније вам честитам на сјајном успеху. Желим вам још много успеха у наставку каријере”, поручио је Тадић.

        Ана Ивановић је, на старту Отвореног првенства Кине у Пекингу, победила Јапанку Кимико Дате Крум, резултатом 6-1, 6-1.

        Наградни фонд турнира износи 6,6 милиона долара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари