Погинуо мотоциклиста Марко Симончели

 

ТРАГЕДИЈА НА Мото ГП У МАЛЕЗИЈИ

  • Симончели (24) је после судара остао лежећи на писти, а заштитни шлем му је одлетео у страну. Остали возачи су помогли да брзо буде пребачен у болницу, али лекари нису успели да га спасу

        ОРГАНИЗАТОРИ Гран при Малезије МотоГП саопштили су да је мотоциклиста Марко Симонели подлегао повредама које је задобио на самом старту трке.

        Симончели је наступао за «Хонду» и са Алваром Баутистом («Сузуки») борио се за четврту позицију кад је изгубио контролу над машином и нашао се пред мотоциклима Колина Едвардса («Јамаха») и Валентина Росија («Дукати»), па су се обојица сударила са Симончелијевом «хондом».

        Трка је – махањем црвеним заставицама – прво била заустављена, а убрзо потом и отказана.

        Симончели (24) је после судара остао лежећи на писти, а заштитни шлем му је одлетео у страну. Остали возачи су помогли да брзо буде пребачен у болницу, али лекари нису успели да га спасу.

        Роси је остао неповређен, док је Едвардс ишчашио раме.

        Симончели у МотоГП  вози две године и двапут је био на победничком постољу. Пре три године је победио у класи 250 кубика.

        Симончелијева смрт је прва у МотоГП после 2003.  када је живот изгубио Јапанац Даиђиро Като. Међутим, прошле недеље је у финалној трци америчког „Индикара“, у Лас Вегасу, погинуо британац Ден Вилдон.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари