Пљушћенко освојио екипно злато, па објавио да завршава каријеру

ПРИЛИКОМ ЗАГРЕВАЊА ЗА КРАТКИ ПРОГРАМ У НАДМЕТАЊУ ПОЈЕДИНАЦА - ПОНОВО ОСЕТИО БОЛ У ЛЕЂИМА

Јевгениј Пљушћенко

  • „Готово је. Године ми дозвољавају да наставим, али 12 операција је превише“ - рекао је велики шампион након што је обавестио судије у Сочију да не може наступити

        РУСКИ уметнички клизач Јевгениј Пљушћенко званично је саопштио да је завршио каријеру.

        „Готово је. Године ми дозвољавају да наставим, али 12 операција је превише“ - казао је он.

        Ову изјаву Пљушћенко је дао након што се због повреде повукао са такмичења у клизању појединаца за мушкарце. На загревању пред наступ, он је лоше извео скок и ухватио се за леђа. Пљушћенко је изашао на лед, али није почео програм.

        Рус се обратио судијама и објаснио им да неће да клиза. Он је био једини представник Русије у клизању појединаца у мушкој конкуренцији на ОИ у Сочију.

        Пљушћенко је претходно у Сочију освојио златну медаљу за Русију у екипној конкуренцији. Заузео је друго место у кратком и био први у слободном програму. После наступа у слободном програму, велики Рус је изјавио да је током извођења једног скока поново осетио бол у леђима.

        Ово је 31-годишњем клизачу била четврта олимпијада.

        У Солт Лејк Ситију 2002. године био је други, иза Руса Алексеја Јагудина. У Торину 2006. године Пљушћенко је постао шампион, док је 2010. године у Ванкуверу био други, иза Американца Евана Лајсачека.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари