ПЕСКАНТЕ: Апсурд је да неко из политичких разлога у Сочи шаље четири лезбејке

ИТАЛИЈАНСКИ ЧЛАН МОК ОСУДИО ЗЕМЉЕ КОЈИ ОЛИМИМПИЈАДЕ КОРИСТЕ ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СЕКСУАЛНИХ МАЊИНА

         ЧЛАН Међународног олимпијског комитета (МОК), бивши председник Националног олимпијског комитета Италије Марио Песканте, осудио је став земаља које предстојећу Олимпијаду користе за постизање политичких циљева, конкретно – за промовисања права сексуалних мањина.

         „Политичари сваку Олимпијаду користе за своје циљеве. Доста је више тога: Олимпијске игре треба да буду могућност и арена за заштиту права која спорт промовише свакодневно. Ми смо тренутно сведоци политичког тероризма” – изјавио је Песканте у Милану током заседања руководства Олимпијског комитета Италије, додавши да је „апсурд” кад „једна земља шаље у Русију четири лезбејке, само зато да би се показало како се тамо не поштују права сексуалних мањина”.

         Истакавши строге мере безбедности које руске власти предузимају у циљу успешног одржавања Игара у Сочију, Песканте је рекао:

         „Нас брине друга врста тероризма – политички тероризам у име права која не би требало да се промовишу на олимпијадама”.

         Познати члан међународног олимпијског покрета је истакао да намерава да покрене то питање у МОК.

         Изјаве Пескантеа одмах су изазвале оштре реакције руководилаца италијанских организација за заштиту права сексуалних мањина. Један од њих је изјаве Пескантеа, усмерене против САД, назвао „срамним” и позвао га да одмах поднесе оставку на место члана МОК.

         Тај став су подржали и неки посланици италијанског парламента. Али, само неки!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари