„Сага“ Партизана и Живковића и даље траје

ВАЗУРА: НИЈЕ ЖИВКОВИЋ КРИВ, НИЈЕ НИ ПАРТИЗАН,

ЈЕР СМО МИ ЗАТЕКЛИ ТАЈ УГОВОР...

Андрија Живковић

        „Сага“ Андрије Живковића и Партизана већ данима је спортска прича „број један“.

        Млади фудбалер одлучио је да не продужи уговор са црно-белима, клуб је због великог губитка донео одлуку да га удаљи из првог тима и врати са припрема са Кипра, али ту причи није крај.

        Генерални директор клуба из Хумске Милош Вазура изјавио је да ситуација још увек може да се промени - и то из корена.

       „Живковићи могу и сада да позову и кажу: 'Хоћемо да потпишемо нови уговор'. Ми смо ту, све за Андрију“, пренео је „Спортски журнал“ обраћање Вазуре српским извештачима по доласку у Никозију.

        Он не негира да постоји шанса за велеобрт.

        „Све зависи од Андрије... Ако се јави, сешћемо поново за сто. Од његовог повратка у Србију, није било контаката“.

        Вазура је потом био јасан.

        „Да ли очекујем да се Живковићи предомисле? Не! Али волео бих да - да!“, искрен је челник Партизана.

        „Није плакао само Андрија, већ и људи који су морали да донесу одлуку да се врати са припрема. Нико не мрзи Андрију, напротив - сви га воле. Био нам је херој претходних шест месеци...“, додао је генерални директор Партизана

        Вазура је потом потанко објаснио како је „пукло“ између две стране.

        „На последњем састанку Андријин отац и менаџер су рекли да треба да добију 14 милиона, на шта сам се насмејао. Покушали смо да организујемо још један сусрет, рекли су да нису у Србији и хтели су да се видимо тек 14. фебруара. Прелазни рок траје до 12. фебруара, па ми нисмо могли више да чекамо“.

        Он је додао да клуб сада очекује велики издатак.

        „Морамо да платимо казну од 2,5 милиона евра. Имали смо понуду од 10 милиона, могли смо да је подигнемо на 11, за играча 1.2 нето, тражили су 1.5. На крају рекли су да та лига није добра за њега. У реду, рекао сам хајде да потпишемо нови уговор, а када он оде надокнадићемо то. Партизан је изнад свих нас, Андрија је много дао клубу, али је у њему, током осам година све и научио. Он је једини играч коме се ништа не дугује, Партизан му плаћа стан, дао му је аутомобил... Очекивали смо бар мало разумевања...“

        Вазура је потом истакао да нико није крив у целој ситуацији.

        „Није Живковић крив, није ни Партизан, јер смо ми затекли тај уговор и једини који је могао да реши проблем је Андрија. Међутим, нисмо наишли на позитиван одговор, па смо морали да донесемо непопуларну меру и да га удаљимо из првог тима“, навео је Вазура и рекао да Живковић од повратка са Кипра тренира на Телеоптику и да све обавезе испуњава као професионалац.

        Не крије челник црно-белих да је клуб у тешкој ситуацији због свега, али...

        „Партизан је велики клуб, преживеће све ово“!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари