Партизан у Суботицу по пласман у Европу

МОРАЈУ ДА ПОБЕДЕ ДА БИ СЕ ПЛАСИРАЛИ У ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ,

ИСТО ВАЖИ И ЗА СПАРТАК

Небојша Косовић, Партизан-Спартак

        Активан резултат пред реванш меч полуфинала Купа Србије Спартак - Партизан.

        После (неочекиваних) 0:0 у Београду, Спартак и Партизан у среду од 16.30 часова играће за пласман у финале, које, осим борбе за трофеј доноси и пласман у Европу.

        Црно-белима неће бити лако, јер је Спартак жилава екипа (што је, уосталом, показала у Хумској, одолевши са 10 играча!), ни терен у Суботици није у идеалном стању.

       „На све начине смо искористили два дана да се опоравимо и концентришемо за такмичење у којем се боримо за трофеј. Није нам идеално да после дербија имамо овакву утакмицу, али то смо знали унапред. Момци су професионалци  спремни су. Надам се пласману у финале“, рекао је тренер Партизана Иван Томић пред утакмицу у среду.

        Партизанова сезона у домаћим оквирима је до сада врло неуспешна, али би је, колико-толико, „извадио“ пласманом у финале Купа Србије и освајањем трофеја.

        Томић је рекао да неће моћи да рачуна на Бразилца Евертона Луиза (стрелца феноменалног гола у „вечитом дербију“) због суспензије, али да сви остали конкуришу за тим.

       „Надам се правој утакмици, отварању на наш начин и добрим резултатом. Припремили смо тактичке варијанте и данас ћемо их још увежбавати. Знамо да неће бити лако и да услови нису као на нашем стадиону. Момци су свесни тога и спремни су. Идемо на победу“, каже Томић, додајући да је „Спартак типичан представник руске школе фудбала“.

       „Играли смо на припремама са руским екипама, па се то види“, рекао је тренер Партизана.

        Упитан да ли зна ко ће шутирати пенале, ако, евентуалном, дође до њих, Томић је одговорио да то још није одредио.

        Утакмицу у Суботици судиће Бојан Николић из Крагујевца.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари