Мијатовић о Партизану: Никад не реци никад

ВЕЛИКИ САМ ПАРТИЗАНОВАЦ И ТЕШКО МИ ПАДА

СВЕ ОВО КРОЗ ШТА КЛУБ ПРОЛАЗИ

Предраг Мијатовић

        КАДА год дође до најава промена у Хумској или навијачи покрену причу о томе ко би представљао бинго у врху клуба, једно име је неизоставно - Предраг Мијатовић. Сигурно нема навијача који не би волео да види некадашњег аса црно-белих и наше репрезентације барем на функцији спортског директора Партизана, али у некој ближој будућности та могућност је у домену научне фантастике. То је у разговору са српским извештачима у Билбау потврдио човек који је као играч донео небројене радости присталицама клуба из Хумске.

        - То се питање доста провлачи последњих месеци. Велики сам Партизановац и тешко ми пада све ово кроз шта клуб пролази. Мучимо се, патимо и желимо да ово што пре прође. Што се мене тиче, моји планови су везани за живот у Шпанији и потпуно је нелогично да у овом тренутку дође до неких промена и да се појавим у Београду и преузмем неки посао за који људи мисле да би требало.

        Чињеница да у Хумској неће добити званичну функцију и бити укључен у свакодневно функционисање клуба не значи да Мијатовић неће све своје капацитете ставити на располагање клубу.

        -Ту сам, да ако би требало да се видимо, причамо,помогнем како год могу. Некаква друга функција је апсолутно искључена. Е сад, да ли ће се једног дана десити нешто другачије то се не зна - никад не реци никад. Неке ствари ваља добро одмерити јер ако се одлучите за то онда морате стопостотно да будете у томе што радите. Признајем, у овом тренутку нисам у ситуацији да дам целог себе Партизану.

        Изненађујуће добра европска прича је иза црно-белих у последњих неколико месеци и шокантно очајна у Србији, где је вечити ривал већ побегао 19 бодова после 16 одиграних кола.

        - Партизан сигурно не може да се похвали да је увом тренутку у доброј форми, али је показао да у Лиги Еворпе може да направи више него што је радио ранијих година у међународним такмичењима. Преостале утакмице у Лиги Европе су прилика да се смире страсти да навијачи и јавност схвате да ова екипа има квалитет и да су неуспеси пролазни и да ће све доћи на своје место. Погледајте само Реал од прошле године кад је имао најскупљи тим, па није узео титулу или сада све ово што се дешава Челсију....

        Мијатовић је искористио прилику да у Билбау подржи играче клуба који га је лансирао у орбиту, па следиповратак у шпанску престоницу, свакодневним обавезама које га по сопственом признању тренутно баш испуњавају.

        - Живим у Мадриду, у фудбалском сам бизнису, сада сам супер, све иде како би требало. Видећемо шта носи дан, а шта ноћ, то се никад не зна у овом послу - закључио је Мијатовић.

ТАКМИЧАРСКИ ИЗ КРИЗЕ

        Много тога је током каријере превалио преко главе Предраг Мијатовић, па је један од најпозванијих да фудбалерима Партизана да савет како би најбрже могли да изађу из „зоне сумрака“ у коју су упали.

        - Најпре би требало вратити позитвни амбијент а за то је потребна једна добра партија, да ова екипа Партизана схвати да не само да поседује таленат, него и да уме да се такмичи. Имао сам много сличних тренутака у каријери, то је у фудбалу нормална ствар - објашњава Мијатовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари