Валок: Звездаши ривали, али и - пријатељи

ПРОСЛАВА 90. РОЂЕНДАНА ЛЕГЕНДЕ ЦРНО-БЕЛИХ, НАЈБОЉЕГ СТРЕЛЦА

У ИСТОРИЈИ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА

Марко Валок и пријатељи у Хумској

        Партизан је у кабинету председника Милорада Вучелића уприличио прославу 90. рођендана Марка Валока, последње живе легенде црно-белих из периода оснивања клуба, 1945. године

        Иако је чувени нападач свет угледао 5. марта, свечаност је организована и у славу предстојећег дербија, чији је Валок, са 18 голова, најбољи стрелац у историји. Гости у Хумској су били и асови Црвене звезде: Душан Маравић и Владица Поповић.

        Тон скупу давали су председник црно-белих Милорад Вучелић, почасни председник Иван Ћурковић, потпредседник Владимир Вулетић, генерални директор Милош Вазура, спортски директор Ивица Илиев, члан УО Драгољуб Траиловић, тренер Марко Николић, актуелни капитен Саша Илић, члан Скупштине Мирослав Ћургуз, бивши председник омладинске школе Недељко Костић, председник секције ветерана Горан Каденић...

        Посебан акценат ставили су асови из генерације Партизанових беба - финалиста КЕШ 1966: Бранко Рашовић и Лазар Радовић.

        Присутан је био и чувени кардиолог Миљко Ристић, дугогодишњи председник здравствене комисије ФСС и директор Клиничког центра, као и Валоков велики пријатељ Михајло Шваба Лукић.

        Слављеника је одушевило присуство унука Андрије Завишића, пристиглог директно из Уједињених Арапских Емирата на рођендан вољеном деди.

        Валока су пригодним говором поздравили и честитали му рођендан Милорад Вучелић и Иван Ћурковић, предавши му дрес са његовим именом и потписима свих играча првог тима црно-белих.

        - Марко Валок је један од најлегендарнијих фудбалера Партизана и голгетер вечитог дербија. Надам се да ће неко данас да покуша да му се приближи. Остао је активан и као члан Скупштине, никада нећу моћи да заборавим како је преживљавао неке ствари које су Партизану биле недостојне - рекао је Милорад Вучелић.

        Слављеник, појачаних емоција, био је одушевљен исказаном пажњом:

        - Драго ми је што овде видим много пријатеља, међу њима и људе из Црвене звезде, наше старе спортске ривале. На терену је било ватре, ван њега, прелепо дружење - истакао је Марко Валок.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари