Лазар Марковић „морао” да изједначи у 88. минуту

ЦРНО-БЕЛИ СЕ С МИНИМАЛНИМ МИНУСОМ ВРАТИЛИ ИЗ НОРВШКЕ: ТРОМЗЕ - ПАРТИЗАН 3:2 (1:1)

  • Шампион Србије у првом мечу последњег кола квалификација за Лигу Европе пропустио више шанси, али има добе изгледе у реваншу
  • Сви голови главом, стрелац за домаћине и наш Пријовић

         Два поготка као утеха: радост фудбалера Партизана после гола Саше Марковића (Фото Ројтерс)

         ПАРТИЗАН се из најсевернијег фудбалског града Старог континента, којег многи називају и „Паризом севера”, враћа с минусом, пошто је у првој утакмици последњег кола квалификација уа Лигу Европе поражен од Тромзеа с 3:2 (1:1).

         Норвежани су заслужено победили, мада је и наш тим имао шансе да у реванш у Хумској наредног четвртка (20.45 ч) уђе мирније и без заостатка.

         Домаћин је почео неупоредиво организованије, агресивније и ангажованије. Вршио је пресинг на задњу линију „црно-белих”, диктирао ритам и није дозвољавао играчима нашег шампиона да размене ни пар пасова, а камоли угрозе противничку мрежу. Дугим лоптама лако су освајали терен и брзо стизали до шеснаестерца, али су срећом били непрецизни у завршници напада. Партизан дуго није успевао да „стане на лопту”, да смири игру и да се ослободи притиска.

         Такав развој догађаја донео је неколико опасних ситуација пред голом „црно-белих”, које су настале као плод смушене игре и киксева у одбрани. Мбођи је, заборављен од свих, неометан шутирао главом поред гола у трећем минуту после корнера с леве стране.

         Кардинално је погрешио голман Стојковић у седмом минуту. Излетео је изван казненог простора, али је промашио лопту, па је опасност отклонио Миљковић, који је избацио у корнер испред Ондрашека. Ни један круг није обишла казаљка на сату, а поново је одбрана нашег тима погрешила, али је на једвите јаде ипак некако успела да избаци лопту у поље.

         Тек у 25. минуту запретио је и Партизан. Копинен је зауставио добар продор Лазара Марковића, а одбијену лопту је прихватио Томић и тукао снажно и веома непрецизно. То је био сигнал Тромзеу да буде опрезнији, па је у изједначеној игри покушавао да дугим лоптама дође до циља. Поново је пробао Томић у 35. минуту, али је његов ударац по земљи завршио далеко од мреже домаћина.

         Норвежани су повели у 37. минуту. Драге је извео ударац са угла, али му се лопта вратила, упутио је нови центаршут, а некадашњи омладински репрезентативац Србије сада младе Швајцарске Александар Пријовић је без чувара лако главом с петерца послао лопту од пречке у мрежу – 1:0.

         У 40. минуту Саша Марковић је утрчао иза одбране домаћина, бацио се на центаршут Аксентијевића, али није погодио циљ. Оно што му није успело тада јесте у 43. Томић је одлично упослио Волкова, овај центрирао поред Кристијансена, а Саша Марковић умакао пажњи одбране ривала и главом послао лопту у супротну страну – 1:1. Колосалну прилику да пред одлазак на одмор поново дође у вођство Тромзе пропустио је Пријовић у последњим секундима првог дела. Опет је Стојковић лоше реаговао и убачену лопту спустио на ногу противничком нападачу, али је и овог пута Миљковић био на правом месту и готово са гол-линије избио је у корнер.

         И у наставку су ривали заиграли отвореније, али са доста грешака. Домаћин је први запретио у 49. минуту када је Миљковић блокирао шут Јенсена. Узвратио је Лазар Марковић у 52. минуту, али није био прецизан. Мбођи је шутирао главом у 54. право у Стојковића после корнера, а затим је Партизан пропустио колосалну прилику. Стефан Шћеповић је прихватио сјајан пас и избио сам испред голмана домаћих, али као да му је мањкало самопоуздања, па је слабо шутирао у истрчалог Салмана.

         Изиграли су Норвежани одбрану „црно-белих” у 62. минуту. Пријовић је утрчао, прошао Стојковића и тукао, али је опет интервенисао Миљковић, а одбијену лопту Пријовић је шутирао и погодио ближу стативу. Ни Драге није био прецизан минут касније, али је штопер Бјерк у 77. донео нову предност Тромзеу. Најпре га је блокирао Миљковић, а после ударца са угла био је највиши у скоку и матирао лоше постављеног Стојковића – 2:1. Овај погодак као да је шокирао наш тим, па је пет минута касније опет вадио лопту из мреже. Јенсен је извео слободан ударац, а Мбођи главом савладао скамењеног Стојковића – 3:1.

         У 84. минуту Митровић је изванредно реаговао и центаршут Лазара Марковића ударцем главом од десне стативе спровео у мрежу – 3:2.

         Могао је и морао Лазар Марковић да изједначи у 88. минуту. Био је сам испред голмана Салмана, али је шутирао и погодио чувара мреже Тромзеа. Последњу прилику имао је Митровић у 90, а Салман је лако одбранио његов шут главом.

         Тромзе – Партизан 3:2 (1:1)

         Стадион: Алфхајм. Гледалаца: 5.000. Судија: Шергенхофер (Аустрија). Стрелци: 1:0 Пријовић (37), 1:1 С. Марковић (43), 2:1 Бјерк (77), 3:1 Мбођи (82), 3:2 Митровић (84). Картона није било. Надокнада времена: први део: 1 минут, други: 4.

         ТРОМЗЕ: Салман 6,5, Кристијансен 7, Бјерк 7, Копинен 7, Сис 6 (од 78. Индестад -), Мбођи 7, Јенсен 7, Андерсен 6 (од 72. Бендиксен -), Драге 6,5, Ондрашек 6,5, Пријовић 7 (од 63. Јохансен 6,5). Тренер: Хегмо.

         ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Аксентијевић 6, Миљковић 7, Иванов 7, Волков 6,5, С. Марковић 7 (од 90+3 Смиљанић -), Камара 6,5, Бабовић 6 (од 81. С. Илић -), Томић 6, Л. Марковић 6, С. Шћеповић 6 (од 58. Митровић 7). Тренер: Вермезовић.

         (Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари