Голеада у Хумској, играч утакмице - Нинковић

ПАРТИЗАН ДЕКЛАСИРАО СЛОБОДУ СА 5:0 (2:0), СТРЕЛЦИ - С. ШЋЕПОВИЋ ДВА, Л. МАРКОВИЋ, НИНКОВИЋ И ИВАНОВ

  • Тријумф „црно-белих” апсолутно је заслужен. Разлика у класи била је превелика, па гости могу да буду задовољни што више пута нису вадили лопту из мреже, мада су и они могли да постигну бар почасни погодак

         ПУКЛА је петарда у Хумској, али у мрежи гостију.

         Лепршавом и ефикасном игром фудбалери Партизана савладали су Слободу Поинт с 5:0 (2:0), реванширали сеУжичанима за прошлу сезону и вратили се на чело суперлигашког каравана. Тријумф „црно-белих” апсолутно је заслужен. Разлика у класи била је превелика, па гости могу да буду задовољни што више пута нису вадили лопту из мреже, мада су и они могли да постигну бар почасни погодак.

         Јак аплауз којима су играчи у полувремену испраћени на одмор показао је шта публика мисли ооном што су, пре свега фудбалери домаћина, приказали у првих 45. минута. Неколико предивних акција, од којих су две завршиле погоцима, задовољиле су укусе навијача.

         Да Ужичани нису дошли да се бране потврдили су у неколико ситуација, у којима су дубинским лоптама као стрелама пробијали бедем „црно-белих”, али су Партизанови фудбалери у последњи час интервенисали, избијали лопту и спречавали ривала да угрози Стојковића.

         Одбрана гостију одолевала је до 20. минута, када су „тек” у четвртој прелепој акцији фудбалери шампиона матирали немоћног Ранковића. Миљковић је покренуо напад, упослио Нинковића, овај пребацио Илићу, а капитен луцидно убацио у празан простор у који је утрчао Лазар Марковић и лако погодио доњи десни угао – 1:0.

         Обострано отворену игру, у којој је диктирао темпо и био опаснији ривал, Партизан је крунисао другим голому 38. минуту. Лазар Марковић је као на тацни послужио Нинковића, овај је примио лопту, наместио се, гађао и погодио даљи леви доњи угао – 2:0.

         У истом ритму наставили су и једни и други, с тим да је уместо повређеног Лазара Марковића заиграо Немања Томић.

         Ранђеловић је, после две шансе Нинковића, коначно натерао Стојковића да се опружи. Зицер „један на један” имао је Илић, којег је поново маестрално упослио расположени Нинковић.

         Међутим, Ранковић је сјајном интервенцијом сачувао мрежу .Занимљив детаљ догодио се у 65.минуту, када су на двадесетак метара удаљени, без икаквог контакта „попадали” Камара, Јојић и Пилиповић.

         После краће паузе и указане помоћи меч је настављен.

         Партизан је у 68. минуту повео са убедљивих 3:0. Поново је Нинковић бравурозно пронашао Стефана Шћеповића, који је прихватио лопту нагруди и левицом распалио и погодио мрежу.

         На 4:0 повисио је Иванов у 77.минуту. Томић је извео корнер с леве стране, Миљковић тукао главом, Ранковић кратко одбио, а бугарски репрезентативац с два метра сместио лопту у небрањени део гола.

         Истицао је 90. минут, када су браћа Шћеповић извела акцију и матирала немоћног Ранковића. Марко је прошао голмана и послао лопту на главу Стефану, којем није било тешко да је пошаље под пречку – 5:0.

         Стадион: Партизана.

         Гледалаца: 3.273.

         Судија: Васић (Нови Жедник).

         Стрелци: 1:0 Л. Марковић (20), 2:0Нинковић (38), 3:0 С. Шћеповић(68), 4:0 Иванов (77). 5:0 С. Шћеповић (90).

         Жути картони: Камара(Партизан), Ловрић (Слобода Поинт). Надокнада времена: први део:1 минута, други: 3.

         ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Миљковић 7, Остојић 6,5, Иванов 7,5, Лазевски 7, Камара 7 (од 85. С.Марковић-), Јојић 7, С. Илић 7,5 (од 71. М. Шћеповић -), Нинковић 8, Л. Марковић8 (од 46. Томић 7), С. Шћеповић 7,5.

         Тренер; Вермезовић.

         СЛОБОДА ПОИНТ: Ранковић 6,5,Василић 6, Кнежевић 6, Ловрић 6,Марић 6,5, Пилиповић 6,Пејовић6,5, Бељић 6 (од 86. Пурић -), Стајић6 (од 72. Мемедовић), Да Силва 6,Ранђеловић 6 (од 73. Ћулибрк -).

         Тренер: Стаменковић.

         ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Никола Нинковић (Партизан).

 

(Политика)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари