Евандро са пенала погодио стативу, Ади поклонио вођство црно-белима

ДЕВЕТА ПОБЕДА ПАРТИЗАНА  НАД ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ (2:0)

У 11 ПОСЛЕДЊИХ „ВЕЧИТИХ ДЕРБИЈА“

  • Црвена звезда је од почетка имала теренску инцијативу и доста већи посед лопте, што јој је у петом минуту донело прву стопостотну шансу. Никола Микић је остао сам испред голмана Владимира Стојковића, али је са пет метара шутирао преко гола
  • Дефанзивац Звезде Ли Ади се споплео и пао на ивици шеснаестерца, што је омогућило Шћеповићу да неометано прими лопту и асистира Вукићу, који је дриблингом из игре избацио тројицу противничких играча и рутински савладао Бајковића

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У дербију 13. кола фудбалског шампионата Србије, Партизан је на Маракани победио Црвену звезду резултатом 2:0 (0:0) и задржао водећу позицију на табели са предношћу од седам бодова у односу на црвено-беле.

        До девете победе у 11 последњих "вечитих дербија" Партизан је стигао головима Звонимира Вукића у 72. и Марка Шћеповића у 78. минуту.

        Црвена звезда је пре тога пропустила неколико идеалних прилика до дође у вођство, укључујући и једанаестерац у 41. минуту, када је Евандро погодио стативу.

        После дуго времена дерби је одигран пред готово пуним трибинама. Међутим, скоро 40.000 навијача није имало прилику да ужива у добром фудбалу, јер се иглавном играло на средини терена, без иоле смишљенијих акција.

        Црвена звезда је од почетка имала теренску инцијативу и доста већи посед лопте, што јој је у петом минуту донело прву стопостотну шансу. Никола Микић је остао сам испред голмана Владимира Стојковића, али је са пет метара шутирао преко гола.

        После тога на терену се буквално ништа није дешавало до 41. минута, када је судија Данило Грујић досудио пенал за Звезду, после играња руком Немање Рнића. Фудбалери Партизана су жестоко протестовали тврдећи да је Рнића лопта погодила у ногу, али арбитар није променио одлуку, а Евандро није успео да савлада Стојковића.

        На крају полувремена дошло је до чарки поред аут линије и у гужви су учествовали чланови стручних штабова два тима, а када се то смирило, играчи Партизана неколико минута нису могли да уђу у тунел јер су навијачи Звезде бацали петарде.

        Почетком другог полувремена, Црвена звезда је кренула доста амбициозније према голу Партизана и у 60. минуту могла је да поведе, али се Борха прописно обрукао, када је са пет-шест метара шутитао поред гола.

        После тога, Партизан је успоставио равнотежу и почео је са више играча да креће у напад, што је веома брзо резултирало голом. Дефанзивац Звезде Ли Ади се споплео и пао на ивици шеснаестерца, што је омогућило Шћеповићу да неометано прими лопту и асистира Вукићу, који је дриблингом из игре избацио тројицу противничких играча и рутински савладао Бајковића.

        Црвено-бели су тада кренули на све или ништа и Партизан је то веома брзо казнио. У 78. минуту Немања Томић је одлично убацио лопту у празан простор, Шћеповић је доста лако надмудрио свог чувара Мијаиловића и поред истрчалог Бајковића послао лопту у празан гол.

        То је био крај, јер фудбалери Црвене звезде у последњих петнаестак минута нису имали ни снаге, ни воље да бар покушају нешто да ураде.

        Партизан је тако наставио победнички низ у дуелима против Црвене звезде и апсолутну доминацију у српском фудбалу.

        Седам бодова предности у односу на највећег ривала даје црно-белима велику шансу да пету годину заредом тријумфују у шампионату Србије.

        Црвена звезда: Бајковић, Микић, Мијаиловић, Ади, Петковић, Димитријевић (Вилотић), Каду (Вешовић 73'), Евандро, Лазовић, Борха, Калуђеровић.

        Партизан: Стојковић, Миљковић, Рнић, Иванов, Лазевски, Камара, Томиæ, Вукић (Смиљанић), Бабовић, Марковић (Дијара), Шћеповић (Јованчић).

        Резултати 13. кола:

        Јавор - Хајдук 2:1 (Миловић 4, Видић 64 - Пауновић 86)

        БСК - Војводина 0:4 (Меребашвили пенал 35, Шкулетић 43, Абубакар 51, Бојовић 63)

        Металац - ОФК Београд 0:1 (Поповић 66)

        Нови Пазар - Слобода 4:0 (Вушљанин пенал 29, Хаџибулић 34, Адемовић 44, Стојановић 80)

        Још се састају: Смедерево - Спартак, Борац - Рад и Раднички 1923 - Јагодина.

        Табела: Партизан 36, Црвена звезда 29, Војводина 24, Раднички 24, Слобода 22, Јагодина 18, Спартак 18, Хајдук 18, ОФК Београд 16, Јавор 14, Рад 13, БСК 13, Смедерево 10, Нови Пазар 10, Борац 7, Металац 4.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари